Another Day In Par... - Phil Collins
More at MP3-Codes.com
Üst malzemesi:
Hazırlanışı:
Unu bir kabın içerisni aldıktan sonra üzerine tozşekeri ve tuzu ekleyelim. Ortasına bir havuz açıp biraz ılık süt ilave edelim. İçine mayayı ilave edip 2 parmağımızla yavaş yavaş karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. Süt kan ılık dedikleri gibi olmalı. Ne sıcak ne soğuk yoksa maya kabarmıyor. Bu şekilde yaklaşık 10-15 dk mayanın kabarmasını bekleyelim. Daha sonra yavaş yavaş unu kenarlardan içe doğru alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Gerek olursa yavaş yavaş ılık süt ilave ederek yoğuralım. Biraz toparladıktan sonra sıvıyağını ilave edelim ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Zemine azıcık un serpelim ve merdane ile hamurumuzu açtıktan sonra fırın tepsimize yerleştirelim. Benim şu pizza tencerelerinden var, fakat fırında pişen pizza daha güzel oluyor. Fırında pişirmenizi öneriyorum.
Evet, nerede kalmıştık..... hmm.
Hamuru fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birazcık sulandırdığım domates ve biber salçası karışımından ilave ettim. Bu arzuya göre yapılmaya bilir. Veya içine farklı baharatlar da katılabilir. Tamamen zevke bağlı yani.
Ayrı bir kabın içerisinde yumurtaları kıralım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ilave edelim . Beyaz peyniri de elimizle ufalayıp yumurtalı karışıma ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra pizzamızın üzerine dökelim. Birkaç dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece arasında pişirelim. Pişmesi çok uzun sürmüyor.
Afiyet olsun...
Üzeri için:
arzuya göre kuru üzüm
Ara kreması için:
Hazırlanışı:
Hamurun malzemelerini un hariç bir kabın içerisine alalım ve güzelce karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş elediğimiz unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hamuru tart kalıbımıza yerleştirelim. Ben kalıbımı önce yağladım. Sizde unutmayın. Hamuru yerleştirdikten sonra üzerine bir bıçak yardımı ile kesikler atalım. Hem çok fazla kabarmasın hem de içi de iyi pişsin diye. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Ben yaklaşık 10-15 dk pişirdim.Piştikten sonra tezgahımın üzerine ters çevirdim.
Turta tabanımız hazır. Hertürlü turta denemsini yapabiliriz artık.
Benim bu sefer canım kremalı yapmak istedi. Nereden aklıma geldiyse, bilmiyorum. Turta tabanım fırında pişerken bende biryandan kremamı hazırladım. Piştikten sonra tabanımın üzerine önce kremamı döktüm.
Elmaları soyup yarım ay şeklinde doğrayalım. Tabiiki içinin çekirdeklerini çıkartmayı unutmayalım. Tarçını elmaların üzerine serpelim ve güzelce karıştıralım. Ben biraz da kuru üzüm ilave ettim. Elmaları ilk önce hazırladığım için üzerine saramaması için biraz limonsuyu ilave ettim.
Hazırladığımız elmaları kremamızın üzerine dizelim ve tekrar elmaların yumşaması için 10-15 dk daha fırına verelim.
Arzuya göre elmaları rendeleyip bir tavada önceden pişirebilirsiniz. Ozaman tekrar fırına vermeye gerek yok. Fakat elmaları pişirirken şeker miktarına dikkat edin, çünkü krema da şekerli olduğundan ağır olmasın.
Afiyet olsun...
Önce pulbiberlerin üzerine etsuyunu dökelim ve biraz bekletelim. Pulbiberlerin güzelce ıslanıp şişmesi lazım. Bu etsuyunu bu sefer göz kararı koydum. Maalesef ölçmeyi unuttum. Aşağı yukarı 2,5 - 3 sb kadar. Yani biberler suyun içinde yüzmesin, sizde gözkararı baka baka koyun. Eğer az gibi olursa daha sonra biraz daha ilave edilebilir.
Biberler iyice şiştikten sonra üzerine, baharatları (arzuya göre), ekmek içini, biber salçasını, dövülmüş sarmısakları ve çemen tozunu ilave edelim. Çemen tozunu da ben yine baka baka koydum. Çok yoğun baharat kokusunu sevmediğim için, fazla ağır olsun istemedim. Aşağı yukarı bir ölçü verdim, çünkü maalesef yine ölçmeden koydum.
Elimize mutfak eldivenimizi giyip güzelce yoğuralım. İyice karışmasını sağlayalım. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üzerine sıvıyağını ilave edip, tekrar yoğuralım. Ellerinize sağlık, çemenimiz hazır. Biraz bekledikten sonra daha da güzel oluyor.
Annem biraz fazla yapıp, fazlasını poşetlere koyup derin dondurucuya atardı. Bende öyle yaptım. Biraz komşularıma dağıttım, birazcığını da buzluğa attım. İstediğim zaman çıkarıp yiyebileyim diye. Hiçbir bozulma olmuyor. Buzu çözülünce kaşıkla karıştırılıyor ve hemen yenilebiliyor.
Bu çemenin farklı farklı tarifleri var. Sanırım herkez kendi damak zevkine göre yapıyor. Bu da benim tarifim oldu. Afiyet olsun....
Malzemelerin hepsini bir kabın içerisine alalım ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. En son biraz buğday nişastasıyla hamuru toparlayın. 2 cm kalınlığında merdane ile açalım ve arzuya göre şekillerle keselim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18 dk kadar pişirelim. Kurabiyelerin soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplayalım.
Portakalları sıkmaya başlamadan önce ikiye keselim ve bir kabın içerisine alalım. Böylece sıkarken kolaylık sağlamış oluruz.
Ben biraz da limon sıktım içerisine. Bu tamamen arzuya bağlı. Sevmeyen kullanmayabilir. Fakat aşağı yukarı yarı yarıya limon katınca çok güzel oluyor.
Portakalların hepsini sıktıktan sonra ölçerek bir tencerenin içerisine alalım ve aynı ölçüde tozşeker ilave edelim. Ölçü 1'e 1. Nekadar portakal suyu sıktıysak o kadar tozşeker koyuyoruz.
Bunları tencereye koyduk ama kaynatmıyoruz. Gelip gidip birkaç gün boyunca karıştırıyoruz. Her akıla geldiğinde karıştırabilirsiniz. Toz şeker tamamen eriyip kaybolana kadar bu işleme devam ediyoruz. Bu birkaç gün sürebilir.
Bütün bunlar çok mühim bir şeye işâret ve beşâretti. Çünkü, Hak gelmiş, bâtıl zâil olmuştu. Hakkı telkin ve tebliğ edecek olan Kâinâtın Efendisi, Peygamberler Peygamberi, Fahri âlem, Muhammed'ül Mustafa (Sallallahu Aleyhi Wesellem) doğmuştu. Gerçekten ilerde İran'ın saltanatı yıkılacak, Bizans İmparatorluğu dağılacak, putperestlik sönecek, küfrün bataklığı kuruyacaktı ...
Yapılması gerekenler:Tesbih namazına niyet: „Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“
Bu gece ve bu ay içinde mümküm olduğu kadar salât-ü selâmı (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye) çok okumalıdır.
Bu dünyadakilere ve ahirete göçmüş olanlara kuran-ı kerim okumak Efendimizin hayatını okumak ve de çocuklarımıza da okutup anlatmak.unutmayalım ki biz çocuklarımıza ne verirsek ona göre yönleniyor. Sanatçılara özeneceklerine Efendimizi anlatalım ki onlara,hayran olunacakların en güzeline hayran olsunlar.
Bol bol dua edelim bu gece. Özellikle de filistin,lübnan,ırak ve dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimize duayı unutmayalım ki Rabbimiz tez zamanda onlara yardımı indirsin ve kurtarsın bu zulümden.
alıntı:http://www.ihvanforum.org/dua-lar/22463-bu-gece-yapilacak-ibadetler-mevlut-kandili/%20-%2050k%20-
Herkezin mevlüd kandili kutlu olsun, rabbim herkezin dualarını ve ibadetlerini kabul etsin.......
Krema için/Vulling:
Arasına/Tussen
Üst kreması için/Erop:
Üst süslemesi için/decor:
Pandispanyamızı herzamanki gibi 1 gün önceden pişirelim ve folyolayıp saklayalım. Ertesi gün de pastayı inşaa etmeye başlayalım. Pandispanyanın detaylı yapımı için tıklayın.
Karamelli kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Kremayı yaparken ben margarin kullanmadım. Pastalarımın yağlı olmasından hoşlanmıyorum, fakat arzu eden kullanabilir.
Kremşanti'yi de 1 sb süt ile hazırlayalım ve üzerine çok azıcık sütte erittiğimiz neskafe'yi ve kakao'yu ilave edelim. Eğer çikolatalı kremşanti kullanmak isterseniz kakao ilave etmenize gerek yok.
Pandispanya'nın üzerini dikkatlice traşlayalım ve 3'e bölelim. Traşladığımız kısımlardan çıkan kek parçalarını ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım. Kremşantinin birazını bunlara ilave edip güzelce yoğuralım. İçine arzuya göre çikolata veya fındık,fıstık vs. ilave edilebilir. Karışımı biraz dolap'ta beklettikten sonra küçük küçük yuvarlayıp arzuya göre bir malzemeden geçirelim. Benim dolab'ta biraz daha kek kırıntılarım vardı, buyüzden trufları onlara buladım. Eğer kek kırıntınız yoksa kakao, fındık vs. de olabilir. Hazırladığımız trufları tekrar dolaba koyup bekletelim.
Pastanın her katına karamelli kremadan ve damla çikolatadan koyalım. Tüm katları kapattıktan sonra kenarlarını ve üzerini kremşanti ile kaplayalım.
Pastanın kenarını fındıklarla kapatalım. Kremşantiyi sıkma torbamıza koyup kenardan 1 sıra geçelim. Sonra trufları da kenarlara yerleştirelim. Ortaya da hazırladığım fındıklı krokanlardan koyalım ve çikolata süslemeleriyle güzelce süsleyelim. Fotoğraflardan da üst süslemesi kolaylıkla takip edilebiliyor.
Fındık krokan yapımını daha sonra ayrıntılı vermek istiyorum. Fakat bende bu tarifi yine blogcu arkdaşım hanimişten aldım. Acele edip hemen denemek isteyenler oradan tarifini alabilirler.
Subscribe Now: standard |