6 Nisan 2013 Cumartesi

DİYET PIRASALI TAVUK YEMEĞİ
















Malzemeler:

  • 4-5 adet pırasa
  • 2 adet tavuk göğsü
  • bir avuç kurutulmuş domates / konserve/3-4 domates
  • 1 tatlıkaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, toz biber (arzuya göre)

Hazırlanışı:

Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Tavuk göğüslerini de yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tavanın dibini zeytinyağı ile yağlayın ve  tavukları biraz kavurduktan sonra pırasaları da ilave edip birlikte biraz daha kavurun. Üzerine yıkadığımız domates kurularını ilave ettikten sonra tuz, karabiber, tozbiber ve biraz su ilave edelim. Yaklaşık 30-40 dk pişirelim. Arzuya göre biraz da havuç doğrayıp ilave edebilirsiniz, veya pırasaları ince ince değil de biraz daha iri doğrayabilirsiniz.

Yanına sarı biberli pirinç pilavı:

Tabiki pilavı pişirirken de tavanın dibine yine 1 tatlı kaşığı yağ koyalım ve ince doğradığımız biberleri bu yağda biraz kavurduktan sonra üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edelim. Üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra tuzunu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra pilavın ağzını kapatıp altını da kısalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Diyet olduğu için pilavımız piştikten sonra üzerine tekrar yağ bırakmıyoruz.

Benim diyetimde akşam yemeğinde 5-6 yemek kaşığı pilav serbest olduğu için böyle bir menü düzenledim. Fakat yinede diyetimde  çok fazla pirinç pilavını tüketmemeye çalışıyorum. Bulgur pilavını tercih etmeme rağmen malum çocuklar çoğu zaman pirinç pilavından yana.


Bu menünün yanına da güzel bir çoban salata uygun olur bence.

Salataya yine yok diyecek kadar az yağ koyalım, çünkü hem pırasalı tavuk  yemeğinde hem de pilavda yağ kullandım. Yağ yerine biraz nar ekşisi, limon suyu, tuz ve pulbiber ile güzel bir sos hazırlayabilirsiniz.



Afiyet olsun......