5 Mart 2009 Perşembe

Karamelli krokanlı ve truflu yaşpasta

Bu pastaya dün arkadaşımın kızının doğumgünü için yaptım. 3 katlı, içi karamel kremalı, üzerinde ise yine çikolatalı neskafeli kremşanti ve truflar. Ortaya da kendim fındıklı krokanlar hazırladım.

Çok rahatsız olmama rağmen hemen bu tarifi yayınlamak istedim. Uzun zamandır yeni tarif yayınlayamıyordum. Arayı fazla da açmamak adına yinede bilgisayarımın başına geçtim.

Hemen tarife geçiyorum:

Pandispanya için herzaman kullandığım çikolatalı pandispanya tarifimin aynısı:
  • 5 yumurta
  • 4 t.k.fincanı t.şek./2 bekers suiker
  • 1 t.k.fincanı yoğurt (katı tarafından)/ 1/2 beker yoghurt (het liefst turkse yoghurt)
  • 3 t.k.fincanı un/1 1/2 beker bakmeel
  • 2 yk kakao/2 eetlepels cacao poeder
  • 1 pk k.tozu/1 pakje bakpoeder
  • 1 pk vanilya veya 1 yk sıvı vanilya/1 pakje vanille suiker of 1 eetlepel liquide vanille
  • 80 gr bitter çikolata/80 gr puur chocolade
  • 80 gr sütlü çikolata ( ben 2 dolu dolu y.k. kahvaltılık çikolata koydum. )/80 gr melk chocolade

Krema için/Vulling:

Arasına/Tussen

  • 1 pk dr. oetker karamelli pasta kreması/ 1 pk vulling met caramel smaak
  • biraz damla çikolata / chocolade brokjes

Üst kreması için/Erop:

  • 1 pk beyaz kremşanti/1 pk slagroom
  • 1 çaykaşığı neskafe/1 theelepel nescafe
  • 3 yk kakao /3 eetlepels cacao

Üst süslemesi için/decor:

  • çikolatalı truflar / chocolade truffles
  • çikolata süslemeleri/decor chocolade
  • fındık krokanları/ noten krokantjes


Pandispanyamızı herzamanki gibi 1 gün önceden pişirelim ve folyolayıp saklayalım. Ertesi gün de pastayı inşaa etmeye başlayalım. Pandispanyanın detaylı yapımı için tıklayın.

Karamelli kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Kremayı yaparken ben margarin kullanmadım. Pastalarımın yağlı olmasından hoşlanmıyorum, fakat arzu eden kullanabilir.

Kremşanti'yi de 1 sb süt ile hazırlayalım ve üzerine çok azıcık sütte erittiğimiz neskafe'yi ve kakao'yu ilave edelim. Eğer çikolatalı kremşanti kullanmak isterseniz kakao ilave etmenize gerek yok.

Pandispanya'nın üzerini dikkatlice traşlayalım ve 3'e bölelim. Traşladığımız kısımlardan çıkan kek parçalarını ayrı bir kaba alalım ve iyice ufalayalım. Kremşantinin birazını bunlara ilave edip güzelce yoğuralım. İçine arzuya göre çikolata veya fındık,fıstık vs. ilave edilebilir. Karışımı biraz dolap'ta beklettikten sonra küçük küçük yuvarlayıp arzuya göre bir malzemeden geçirelim. Benim dolab'ta biraz daha kek kırıntılarım vardı, buyüzden trufları onlara buladım. Eğer kek kırıntınız yoksa kakao, fındık vs. de olabilir. Hazırladığımız trufları tekrar dolaba koyup bekletelim.

Pastanın her katına karamelli kremadan ve damla çikolatadan koyalım. Tüm katları kapattıktan sonra kenarlarını ve üzerini kremşanti ile kaplayalım.

Pastanın kenarını fındıklarla kapatalım. Kremşantiyi sıkma torbamıza koyup kenardan 1 sıra geçelim. Sonra trufları da kenarlara yerleştirelim. Ortaya da hazırladığım fındıklı krokanlardan koyalım ve çikolata süslemeleriyle güzelce süsleyelim. Fotoğraflardan da üst süslemesi kolaylıkla takip edilebiliyor.

Fındık krokan yapımını daha sonra ayrıntılı vermek istiyorum. Fakat bende bu tarifi yine blogcu arkdaşım hanimişten aldım. Acele edip hemen denemek isteyenler oradan tarifini alabilirler.


Afiyet olsun....


3 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

pasta harikaa olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.ayrıcada cuman mübarek,günün feyzi rahmeti üzerine,bereketi evine, duaların kabul, amellerin makbul olsun..sevgilerimle..

sihirlirloklava dedi ki...

canım geçmiş olsun..herkes dökülüyor bu ara..pastaya gelince harikalar yaratmışsın..eline emeğine sağlık canım...sevgiler..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ziyaretin için çok teşekkür ederim canım.yine beklerim.pastan harika olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgilerimle...