Samsuna geldikten sonra alıştığım şeylerden biri de bişi. Herkezin tarifi farklı, bende kendi tarifimi yazayım dedim. Buradaki arkadaşlardan öğrendiğim bir tarif. Yumşacık hamur kızartmaları elde ediyorsunuz. Şekilli yapma fikrini de arkdaşım www.sevilaltunel.blogspot.com 'dan aldım.
Malzemeler:
- yaklaşık 600 gr un
- 1 sb yoğurt
- 1 sb ılık su
- 1 pk yaşmaya
- 1 çk tuz
- 1 tatlı kaşığı t.şeker
Hazırlanışı:
Un'u bir kabın içerisine alalım. Üzerine tuz ve tozşekeri serpelim. Ortasına bir havuz açalım. O havuzun içerisine ılık suyu koyalım. Maya'yı ılık suda eritelim ve yaklaşık 15 dk mayalanması için bekletelim. Yoğurdu da ilave edip kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurun mayalanmasını bekleyelim.
Hamuru 1 cm kalınlığında açıp şekillerle keselim. Kızgın yağda kızartalım. Hamurlar yağın içerisinde kızarırken üzerine tuz serpelim. Böyle çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun....
5 yorum:
Ben bunu çayla çok severim sende güzel yapöışsın ellerine sağlık.
Sevgiler...
Canım bundan ben de dün denedim. Gerçekten süper oluyo. Şekillerini çok güzel yapmışsın:)Ellerine sağlık..
oh çok severim.ellerine sağlık
CANIM ELLERİNE SAĞLIK....
sevilciğiminde senınde ellerıne saglık
Yorum Gönder