11 Haziran 2009 Perşembe

Meyveli pasta

Bu pastanın tarifini yine canım kardeşim Meral gönderdi. Bende hemen kendi yorumumu katarak denedim, çok güzel oldu. Hem çok kolay hem çok hafif, tam bir yaz pastası. Ani bir misafiriniz mi gelecek? Ne yapacağınızı bilemiyormusunuz? İşte böyle bir zamanda bu pasta imdadınıza yetişiyor.

İlk önce Meral'in tarifini yazacağım:
Malzemeler:
  • 1 pk kakao'lu bisküvi
  • birkaç y.k. süt
  • 2-3 y.k. nişasta
  • 2,5-3 sb meyve suyu (kullanılacak olan meyveye göre değişir)
  • 3 yk kadar t.şeker (arzuya göre biraz fazla ya da az olabilir)
  • 1 pk krem şanti
  • arzuya göre mevsim meyveleri (burada şeftali, çilek, kivi ve muz kullanılmış)
  • jöle
Hazırlanışı:
Önce bisküvileri robotta çekin ve un haline getirin. Daha sonra birazcık süt ile ıslatın ve hamur gibi toparlayın. Kelepçeli bir kalıbın dibine (yağlı kağıt serebilirsiniz) bu hamuru yayalım. Katı bir krem şanti hazırlayalım (pk üzerindeki tariften biraz daha az süt ilave edersek bunu elde edebilirsiniz). Hazırladığımız şantiyi bisküvilerin üzerine yayalım. Bir kasenin içerisine nişastayı ve meyve suyunun bir kısmını koyalım ve topak kalmayana kadar çırpalım. Bir tavanın içerisine kalan meyve suyunu ve tozşekeri koyalım ve kaynatalım. Kaynayınca nişastalı karışımı ilave edelim ve 1 dk daha karıştırmaya devam ettikten sonra altını kapatalım.
Hazırlanan nişastalı karışımı da şantinin üzerine dökelim. ve soğumaya bırakalım. Üzerine mevsim meyvelerinden dizelim. Jöleyi tarife göre hazırlayalım ve parlaklık vermesi için meyvelerin üzerine dökelim. Arzuya göre yine krem şanti ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra önce kenarlarını bir bıçak veya spatula yardımıyla gevşetelim ve sonra kalıbı çıkartalım.
Afiyet olsun...




Bu da benim yorumum. Ben biraz daha pratik hazırladım. Çok acelem vardı, yukarıda da dediğim gibi ani misafirim gelecekti. Çocukları da okuldan almam gerekiyordu. Çok kısa bir zaman da hemen çay'ı, kısır'ı ve bu pastayı hazırlayarak menümü tamamladım. Ayrıca kalmış kekleri değerlendirmenin de çok keyifli bir yöntemi.

Malzemeler:

  • Buzluğumda biraz kek parçalarım vardı onları kullandım, yoksa 1 pk kakaolu bisküvi
  • biraz süt
  • 1 pk arzuya göre bir puding
  • puding için süt
  • 2 pk krem şanti
  • şanti için süt
  • mevsim meyveleri
  • süsleme için yenebilir inciler ve çiçekler
  • 1 pk jöle
Hazırlanışı:
Varsa kekleri iki avucunuzun arasında kırıntı haline getirin, yoksa 1 pk bisküviyi robotta çekerek un haline getirin. Birkaç yk süt ile ıslatın ve bir hamur haline getirin. Çok fazla da süt kullanmayın. Kelepçeli bir kalıbın dibine bu hamuru yayalım.
Küçük bir tavada pudingi pişirelim. Tarifin üzerindeki miktardan biraz daha az süt koyalım. Pastanın üzerinden akmaması için biraz daha katı olması gerekiyor. Pişen pudingi tabanımızın üzerine dökelim. Bu arada ayrı bir kabın içerisinde krem şantiyi çırpalım. Bu da yine birazcık katı olursa iyi olur. İster krema sertleştirici kullanın, ister süt miktarını biraz azaltın. Ben katı bir şanti istediğimde 1 çb süt kullanıyorum. Şantiyi de pudingin üzerine yaydıktan sonra arzuya göre mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. En son meyvelerin üzerinden de yine jöle dökerseniz güzel olur. Ben evdeki malzemelerle yaptığım için jöle kullanmadım. Olursa iyi olur.
Soğuması için biraz buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

8 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımm her ikiside harika olmuş ellerine sağlık:)

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm harika gorunuyorr canimm ellerine saglik cok pratik ve dedigin gibi ani misafirler icin ilac gibi yani inanki deniycemm;))
sevgilerimlee
hurish

neslihan erzincan özgür dedi ki...

süpermiş vallahi.çok leziz görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Ay BU KIZ dedi ki...

yaz gelince pastalar gözüme daha cazip görünüo...
belki meyvelerin en taze oluşundandır..
misss gibi missssss

keskinli dedi ki...

yaz icin enfes bir pasta ani misafirler icinde tabi her iki sekildede enfes olur dogrusu ellerine saglik canim sevgiler iyi pazarlar

savaş çocuğu dedi ki...

Ortada bir meyve salatası resmi var bittim ona ya :) Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

GÖRÜNTÜ SUNUM MÜKEMMEL ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR...

Doyumluk.... dedi ki...

HEM HAFİF HEMDE PRATİK.ÇOK HOŞUMA GİTTİ.ELİNE SAĞLIK.