12 Mart 2009 Perşembe

En sonunda buldum şükür..... Eylül gıda

Uzun zamandır Samsun'da pasta malzemeleri bulmakta bayağı zorluk çekiyordum. Canım ailem (annem ve kardeşlerim) benim için hiçbir masraftan kaçınmadan, üşenmeden, taaaa Hollandalardan getiriyorlardı ihtiyaçlarımı. İşin en güzel kısmı da 5 kuruş istemiyorlardı. Ne güzel bedavadan kavuşuyordum herşeye, ama nereye kadar!!!! En iyisi burdan bir yer bulmak olur diye düşündüm ve internette araştırmaya başladım. Acaba bulabilirmiyim diye düşünüp duruyordum.

Gezinip dururken birden Cafe Gusto'nun yazdığı bir yazı ile karşılaştım. Pasta malzemeleri satan bir yerden bahsediyordu. Hemde Samsun'da. Çok da güzel tarif etmiş alsında yerini, ama benim Samsun'u çok iyi tanımadığımdan olacak ki nekadar aradıysam bulamadım. Her çarşıya çıkışımda muhakkak araştırıyordum ama birtürlü başarılı olamıyordum. Hep aynı yerleri dolaşıp duruyordum. Tâki geçen güne kadar. Bu sefer herzamanki aradığım yerlerin biraz daha yukarısına bakayım dedim. Veeee, evet. İşte ordaydı. Cafe Gusto'nun bahsettiği pastaneyi bulmuştum. O aradan da girdim. Nihayet, sonunda, diye düşündüm. Sonunda bulmuştum. Eylül gida. İşte oradaydı. Artık arzu ettiğim herşeyi alacaktım. Geldim bir heyecanla kapının önüne. Bir de ne göreyim. Kapalıydı. Tabii bu biraz benim hatam oldu. Sabah erkenden gidersen, tabiiki kapalı olur. Neyse beklemeye zamanım olmadığı için boynu bükük eve döndüm.
Olsun önemli değil tekrar gelirim diye düşündüm.

Dün tekrar gittim. Daha müsait bir zamanda tabiii. Asıl sahibi olan hanım orada değildi. Eşi vardı. Beni çok sıcak karşıladı ve çok yardımcı oldu sağolsun. Uzun uzun baktım neler var neler yok diye. Pastacalık üzerine bayağı herşey vardı. Sanırım pasta yapmayı çok sevdiğimden olacak, içeride gözüm döndü adeta. Aradığım ve daha fazlası....Sonunda birkaç alacağımı aldım ve çıktım. Tabi düşündüğüm gibi canımın istediği herşeyi alamadım. Ancak birkaç parça birşey. Şimdi, kendim almak zorunda kalınca, fiyatların farkına vardım. "Hey gidi Hülya hey, bedavadan gelirken iyiydi. Şimdi sökül bakalım paraları" diye düşündüm. Anneciiiğim, bacılar, kıymetinizi daha iyi biliyorum şimdi valla.....:)

Olsun olsun, güzel pastalar yapmak istiyorsan ve bu işi gerçekten severek yapıyorsan, biraz fedakarlık olacak elbette. Maalesef pastacılık malzemelerinde, ülkemizde, fiyatlar biraz yüksek.Fakat en kısa zamanda tekrar gitmeyi düşünüyorum. Çünkü almak istediklerimin yarısını bile alamadım daha. Galiba bu işten en zaralı çıkan kişi eşim oldu bu arada.

Blogumun adresini bıraktım çıkmadan. Umarım ziyarete gelirler. Pastacılık kursu hakkında konuştuk biraz. Projeleri olduğunu okumuştum daha önce. Çok sevinmiştim okuduğumda, hatta korkmuştum da biraz. Acaba oldu bitti de benim haberim mi olmadı diye. Nooolur beni unutmayın, dedim. Öyle birşey düzenlenirse muhakkak katılmak isterim. Hadi bakalım, inşallah olur. Niyet etmek yolun yarısıdır derler. Kendilerinin de bir sayfa açmayı düşündüklerini söylediler. Bence geç bile kalınmış. Kesinlikle en kısa zamanda bekliyoruz.

Eylül gıdanın yeri: Lise caddesinden yukarı doğru çıkıyorsun. Bayağı çıkıyorsun....benim gibi yarısına kadar değil. Yolun sağ tarafında bir pastane var. Adını yazmamda sakınca yok herhalde. Lima-x pastanesiydi galiba. Ordan içeri giriyorsun. Daracık bir sokak. Zaten duvarda yazısı var. Eylül gıda diye gösteriyor. O aradan girince birkaç metre ileride. Sol tarafta. Küçük ama şirin bir dükkan.

9 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

ne güzel ne zevkli olmuştur..Ben de Ankara ya da İstanbul a gideceğim günü iple çekiyorum.aldıklarını güle güle kullan canım..

Unknown dedi ki...

NE MUTLU SANA KEŞEKE BİZİM BURDADA OLSA AMA YOK MALESEF YOK:((

neslihan erzincan özgür dedi ki...

güle güle kullan canım malzemelerini.sevgilerimle...

lemanice dedi ki...

senin adına sevindim:)

TAZE NANE dedi ki...

Güle güle kullan.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.

Cafe Gusto dedi ki...

Canım yaaa bu kadar kötü mü tarif etmişim.Keşke yorum yazsaydın da ben sana pratik tarif etseydim.Neyse bulmuşsun ya gerisi kolay..sevgiler..

Şehnaz dedi ki...

İNSAN ARADIĞI ŞEYİ BULUNCA NE KADAR SEVİNİYOR ÖYLE DEĞİL Mİ?SENİN ADINA SEVİNDİM CANIM.GÜZEL GÜNLERDE KULLAN İNŞALLAH.KEKCAFE

renklipastalar dedi ki...

cafe gusto: seninle bir ilgisi yok canım. Sanırım sorun benim samsunu çok iyi bilmememden kaynaklandı. Yoksa tam da senin tarif ettiğin yerde buldum. Aklıma yukarılara doğru bakmak gelmedi. Evet, sonunda buldum. İyi oldu. Çok da memnun kaldım. Ayrıca senin de kullaklarını çınlattık orada. :)

Sevil Altunel dedi ki...

canım tabikide sorun yok ancak burada okuyan olursa diye açıklık getireyim dedim.birde bu malzemeler gerçekten çok pahalı bizim buradada tek bir yer var.ancak eşim sanayide bir yer buldu toptan şeker malzemeleri satılıyor ve çok ucuz ..belki sizin oradada böyle bir yer vardır aklında bulunsun..sevgilerimle..