21 Mart 2009 Cumartesi

Sünger bob kurabiyeleri







Geçen gün eylül gıda'dan aldığım kalıblarımı kullanmak için sabırsızlanıyordum. Bugün de çocukların arkadaşlarıyla bizim evde bir programları vardı. Tam zamanı diye düşündüm. Hemen sünger bob kurabiylerimi yapmaya koyuldum ama göründüğü kadar olmadı. Tahminimden uzun sürdü yapım aşaması.
Kurabiye için herzamanki un kurabiyesi tarifimi kullanmak istedim. Üzeri için de royal icing yaptım ve renklendirdim, minik yenilebilir süslemelerle de süsledim.
Fena olmadı sanırım.

14 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

canım ne kadar şirin olmuşlar.emeğine değmiş doğrusu.çocuklar nasılda sevinmiştir kimbilir.ellerine sağlık.mutlu bir hafta sonu geçirmeni dilerim.herşey gönlünce olsun.sevgilerimle..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bayıldım...çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

bende bayıldım. çok şeker gözüküyor burdan.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

çok güzel olmuş arkadaşım emeğine sağlık.sevgiler.

sihirlirloklava dedi ki...

Canım Ata bunları görmesin.am bir sünger bob hastasıdır...ben de şöyle kolay yapabileceğim birşey arıyordum doğrusu ..ama kiç royal icing te yapmadım.bilmem becerebilir miyim...sevgiler.eline sağlık..

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS OLMUŞLAR

Doyumluk.... dedi ki...

Oğlum çok beğendi.Kendisi sünger bob hastası.eline sağlık ...

Adsız dedi ki...

BAYILDIM ÇOK SEVİMLİ ÇOK GÜZELLER ELLERİNİZE SAĞLIK...

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

eline sağlık canım çok güzel görünüyorlar:)

İlker Ergin dedi ki...

Kurabiyeler çok şirin olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Sevil Altunel dedi ki...

canım çok yoğun günler geçiriyorum.uğrayamadım kusuruma bakma.her şey gönlünce olsun..sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM BU RENK HAMURLARINI GLİKOZLAMI YAPIŞTIRIYORSUN KURABİYELERE EĞER MARSMALLOW DAN YAPICAKSAK EĞER RENK HAMURNU OZAMAN NE İLE YAPIŞTIRMAMIZ GEREKİYOR SICAK SICAKKEN Mİ KOYUCAZ HEMEN BENİ AYDINLATIRSNA SEVİNİRİM:)

renklipastalar dedi ki...

Beğendiğinize çok sevindim arkadaşlar. Kurabiyemin eksiklerini sonradan farkettim. Aslında alt kısmına bir pantalon yapmalıydım. Tam olurdu. Neyse bu ilk denememdi. Olur okadar herhalde.

Sevgili Candancığım, ben sünger bob kurabiyelerimi royal icing ile kapladım. Şeker hamuru kullanmadım. Royal icing de zaten kendi kendine yapışıyor. Özel birşeye gerek yok. Direk kurabiyenin üzerine sıkıyorsun. Önce sarı renkteki royal icingi sıktım. Ben hepsini sıkana kadar bir taraftan kurumaya başladı. Sonra üzerine diğer renklerdeki royal icinglerimi sıkarak papyonu ve gözleri yaptım. Yapıştırmak için özel birşeye gerek yok yani.
Şeker hamuruna gelince, onu da biraz bal ile yapıştırabilirsin. Ben önceki şeker hamurlu kurabiyelerimde öyle yapmıştım. Gayet iyi oldu.
Umarım faydalı olabilmişimdir canım. Kolay gelsin.

renklipastalar dedi ki...

Candancığım, muhakkak kurabiyelerin soğumasını beklemen gerekiyor canım. Sıcakken olmaz.