3 Nisan 2009 Cuma

Kalmış keklerden kümbet pasta





Evvelki günki misafirime bu pastayı da hazırlamıştım, fakat henüz donmadığı için o gün ikram edemedim. Eşimde 2 gündür hani pasta diye başımın etini yiyince en son çıkardım bende. Biraz tatlı canavarı olur da kendisi. Şaka şaka, kıyamadım tabiiki.

Çok fazla zamanım yoktu ve misafirlerim ilk defa evime geleceklerdi. Bende haliyle biraz özenmek istedim. Fakat geç haber verdikleri için pratik birşeyler yapmak zorundaydım. Buzluğumda kalmış keklerim vardı. Onları hemen robotta çektim. Un haline getirdikten sonra birazcık süt ile ıslattım. Kasemin dibine streç folyoyu serdikten sonra üzerine un haline getirdiğim kek parçalarını, elimle bastıra bastıra, yerleştirdim. Birazını da üzeri için ayırdım. Hazırladığım kremay'a dondurma karıştırdım ve kasemin içine döktüm. Üzerini de ayırdığım kek parçalarıyla kapattım. Dondurucuya koydum. Donması biraz zaman alıyor. En az 6 saat donması gerekiyor. Ben 1 gün dondurucu da beklettim. Servis yapmadan önce de üzerini beyaz çikolata sosu ve rengarenk şekerlemelerle süsledim. Al sana pasta işte. Hem pratik hem lezzetli. Gerçi ben bu dondurmalı pastamla yaz'ı erken getirmiş oldum ama oslun. Benim için dondurma deyince akarsular durur.

Geçen gün okuldan gelirken kızımın arkadaşı bana: "Hülya teyze, dondurmanın mevsimi varmı?" diye sordu. Bende güldüm. Tam adamına sormuştu yani. "Tabiiki yok" dedim. Bana göre yaz-kış dondurma zamanı. Buyrun afiyetle yiyelim.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR ELELRİNE SAĞLIK CANIM...
GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

Doyumluk.... dedi ki...

Bir dilimde ben kesiyorum.eline sağlık.

Hayatımız okul dedi ki...

başarılar diliyorum güzel tarifler

LEMAN dedi ki...

nefisss ellerine saglık tarifini aldımm

Adsız dedi ki...

bu guzel tarifin icin cok tesekkur ederim dun aksam almanyadan gorumcemler geldmisti fakat pasta yapacak zamanim kalmamisti cunku onceki gun aniden ise cagirdilar beni bende senin tarifini gormustum dolapta daha once dondurdugum kekim vardi ve bu pastayi yaptim ben dondurma koymadim cunku henuz havalar cok sicak degil, uzerinede normal cikolatali pudding doktum cok guzel oldu.
neyse pastayi cikardigimda cok begendiler bayildilar dogrusu senin sayende guzel iltifatlar aldim tesekkur ederim bundan sonra da sik sik yapacagim bir tarif opuyorum seni .

renklipastalar dedi ki...

Arkadaşlar,beğendiğinize sevindim. Yorumlarınız için çok tşk ederim.

renklipastalar dedi ki...

Adsız: Yorumun için çok tşk ederim. Beğendiğin için çok sevindim gerçekten. Tariflerimin beğenildiğini görmek çok mutluluk verici birşey. Keşke adını da yazsaydın daha iyi olurdu. Lütfen birdaha ki sefere adını da yazarsan memnun olurum.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık..Harika bir pasta olmuş..
SEVGİLER:)