20 Haziran 2009 Cumartesi

Babalar günü için Nazar boncuğu pastası

Bu da yine bugün yaptığım, babalar günü için nazar boncuğu pastası. Tabii eşim bu pastanın ona ait olduğunu henüz bilmiyor. Yoksa yarına dayanmazdı herhalde.

Pandispanyası pastacı kızdan aldığım sade pandispanya tarifi. Sürekli bu tarifi kullanıyorum ve çok seviyorum. Islatılan pandispanyaları hiç sevmiyorum. Bunu ıslatmak gerekmiyor. Tavsiye ediyorum.
İç kreması dr. Oetker'in sade dolgu kreması ile şanti karışımı. Bir de bu sefer pastalarımda ilk defa kuvertür çikolata denedim. Kremanın içerisine azıcık da kuvertür eritip ilave ettim. Gerçekten muhteşem bir tat. Normal çikolatalara hiç benzemiyor. Fiyatından da belli tabiki. Azıcık kullanmama rağmen lezzetinde ve kremanın yapısında bayağı fark yarattı. Üzeri ise Eylül gıda (Ceyda hanım) dan aldığım pastacıların kullandığı bir kremşanti. İkidir bu şantiden alıyorum. Çok beğeniyorum. Hem türk malı, hem de büyük boy olduğu için uzun süre gidiyor. Gerçi ben çabuk tüketiyorum o ayrı bir konu. Kremalarıma muhakkak 2-1 ölçü şanti katıyorum. Yani 2 ölçü kremaya 1 ölçü şanti. Mesela 400 gr kremaya 200 gr şanti gibi.

Diğer iki pastanın da resimlerini inşallah yarın yayınlarım. Bugünlük bu kadar yeter.
Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Pasta çok şık olmuşş...
Mutlu hafta sonları canım

Reyhan çiçeği dedi ki...

ikizlerin babası ne kadar şanslıymış böyle? onun nazar boncuğu görünümünde kocaman bir sevgi pastası var. ellerine sağlık sevgili renkli pastalar

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canımm pastan süper.ellerine sağlık.tüm babaların babalar gününü kutlarım.

Şengülce dedi ki...

tüm pastaların güzel olmuş annem
ellerine sağlık
bende burdan tüm babaların babalar gününü kutlarım
iyi pazarlar canım..

Adsız dedi ki...

bu pastaya bayildim cok guzel olmus cok da zahmetli galiba uzerinin kremasini sikmasi ugrastirici galiba.
ellerine saglik.
kardesin meral.

cansudere dedi ki...

CANIM COK ŞIK VE GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER...