20 Haziran 2009 Cumartesi

Galatasaray pastası

Oğlumun arkadaşı (benim de ayrıca çok sevdiğim) Bera'nın doğumgünü için yaptığım galatasaray pastası. Benim doğumgünümde sevgili Beracığım çok ince bir davranışta bulundu ve bana bir kolye ve küpe hediye etti. Bende ona ne alayım diye düşünürken, " niye düşünüyorumki! yapmayı en sevdiğim şeyi armağan ederim" dedim. Böylece pastamı yaparken buldum kendimi. İnşallah beğenirsin Beracığım. İyiki doğdun, nice nice mutlu yıllar diliyorum ve fotoğraflara geçiyorum.
İlk defa şeker hamurunu bir pastada deniyorum. Doğrusu uzun zamandır istediğim birşeydi. Uzun süre düşündükten sonra taraftar pastasına karar verdik. Gerçekten de göründüğü gibi kolay değilmiş. Gerçi zaten kolay görünmüyordu da, neyse.
Şeker hamurunu yine kendim yaptım. Artık herseferinde daha da mükemmele ulaşıyorum, fakat yaşpastaya uyarlamak kurabiyeye uyarlamaya benzemiyormuş. Bu çok daha zor geldi. Şeker hamurunu biraz az yapmışım. Yeter zannettim ama yetmedi. Bende tüm pastaya yetsin diye açtım da açtım. İncecik oldu. Tabiki bu arada bazı yerlerde firar verdim. Ayrıca pasta yuvarlak olduğu için kenarlardaki fazlalıkları ne yapacağımı bilemedim. Bu konuda nolur bana yardımcı olun. Bilenler bilmeyenlere anlatsın diyorum, ve bu konuda daha uzmanlaşmış arkadaşlardan yardım istiyorum.
Neyse, umarım kusura bakmazlar.

İlk önce internetten bu fotoğrafı indirdik.

1 gün önceden pandispanyamı pişirdim. Ne de güzel kabardı. Aslında Bera için çikolatalı pandispanya pişirmiştim, okadar güzel pişti ki nazar değdirdim ve kırdım. Neyse Pazar günü için 2 tane daha siparişim vardı. Onların da pandispanyalarını pişirmiştim. Onlardan birini kullandım. Yani pastamız çikolatalı değil, sade oldu.

İnternetten indirdiğim fotoğrafa göre çizmeye çalıştım. Bir kez daha anladım ki resim bana göre değil. Kağıt ve kalem ile resmen savaş halindeydim. Fakat bu tür pastalar yapmaya devam etmek istiyorsam, sanırım bu konuda da kendimi geliştirmem gerek.



Evet, bir sanat eseri olmasa da fena da olmadı.



Şeker hamurundan amblemi yapmayı başardım.

Bu da pastamızın son hali.
Allahım, ne kadar da zormuş. Neyse doğumgünü akşama. Daha çok zaman var. Vaktinde yetiştirdim yinede. Maalesef yarına daha 3 tane yaşpasta yapmam lazım. 2 tane sipariş, 1 tane de sevgili eşime babalar günü pastası. Geçen hafta yanlışlıkla kutladık babalar gününü, bu hafta da boş geçmesin dedim.

Bir hatamız olduysa affola diyorum, ilk denemem, olur okadar. Kendi içimi rahatlatmaya çalışıyorum herhalde.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Fanatik bir gs li olarak çok beğendimm harika olmuş canım ellerine emeğine sağlık...
Mutlu hafta sonları:)

Adsız dedi ki...

cok guzel olmus canim ablacigim taraftar pastasini cok iyi akil etmissin her cocuk tutugu takimin pastasini ister bence. opuyorum seni.
meral