20 Aralık 2012 Perşembe


 PORTAKALLI BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK



YANINDA DA MİS GİBİ BİR FİNCAN YEŞİL ÇAY




 BEŞ ÇAYININ YANINDA ÇOK GÜZEL GİDİYOR ...










Kek için malzemeler:

3 subardağı un
4 yumurta
1.5 sb tozşeker
1 paket margarin
1 sb süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Portakallı şurub için malzemeler:

1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1 limon suyu
1 çay bardağı tozşeker

HAZIRLANIŞI:
Margarini ve tozşekeri iyice çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ilave edelim. 2-3 dakika çırptıktan sonra süt'ü, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim. Un'u ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra biraz daha çırpalım ve bir kek kalıbına dökelim.
160 derecede 45-50 dk pişirelim.

Piştikten sonra 5 dakika sıcağının geçmesini bekleyelim ve hazırladığımız portakal şurubunu üzerine dökelim.

Üzeri için asıl tarifte krema ile birlikte pişirilmiş beyaz çikolata vardı, fakat evde beyaz çikolata sosu vardı bende onu kullandım. Lezzetinden bişey eksiltmedi diyebilirim. Yoğun portakal tadını sevenler için ideal bir kek.

Afiyet olsun...

1 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

afiyetler olsun:))