11 Mart 2009 Çarşamba

Tarçınlı ve şeker hamurlu kurabiyeler


Şükür allahıma.....
En sonunda bende şeker hamuruma kavuştum. Biraz geç oldu ama, güzel oldu. Biraz uğraştırdı beni ama bundan sonra inşallah daha güzel kurabiyelerle karşınıza çıkacağım.

Canım blogcu arkadaşım Sevil Altunel'den çok özür diliyorum. Yazımı yayınlarken çok acelem vardı, fakat ben fotoğrafları koymadan evden çıkmak istememiştim. Diğer detayları daha sonra hallederim diye düşündüm. Tarifi de hemen yazmamıştım çünkü. Fakat bu arada şeker hamuru konusunda bana yardımcı olduğu için Sevil'e tşk etmeyi unutmuşum. Ben ilk defa yaptığım için adım adım benim yanımda oldu sağolsun. Benim ayıbım, arkadaşım. Kusura bakma. Tarifini ondan aldım. Benim için özellikle blogunda tekrar yayınlamıştı. Ben buraya şeker hamurunun tarifini yazmadım, fakat tarifi için Sevil'in bloguna yönlendiriyorum sizleri. Tekrar tşk ediyorum. Bu arada onun bir de bisküvili hamuru var. Onu da süslmelerde en kısa zamanda kullanmayı düşünüyorum. Şeker hamurundan daha kolay olduğunu söylüyor.

Marshmelow'dan yaptığım şeker hamurum.
Kurabiye hamurum:
  • 1 yumurta
  • 150 gr t.yağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 sb un
  • 1 çb mısır nişastası
  • 1 çb p.şekeri
  • 1 çk karbonat
  • 1 çk tarçın
  • 1 çk toz zencefil
  • 1 limon veya portakal rendesi (ince kısmında rendelenmiş veya esans da kullanılabilir)
  • hamuru toparlamak için biraz buğday nişastası

Malzemelerin hepsini bir kabın içerisine alalım ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. En son biraz buğday nişastasıyla hamuru toparlayın. 2 cm kalınlığında merdane ile açalım ve arzuya göre şekillerle keselim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18 dk kadar pişirelim. Kurabiyelerin soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplayalım.

Kurabiyelerimi şekilli kesiyorum.

Veeeee, şeker hamurlu kurabiyeler......


14 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok güzel olmuş kurabiyelerin.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık.şekiller harika olmuş.sevgilerimle...

bahar dedi ki...

şeker hamurunuz kutlu olsun. ben de çok istiyorum bu şeker hamurunu ama bir türlü olmuyır. evde denedim, başarısız oldum. vallahi elinize sağlık.ne diyeyim:((

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK BENDE DENİYCEM BAKALIM İLK DEFA ŞEKER HAMURUNU BİZİM BURALARDA YOK MALESEF RENK HAMURU MECBUR KENDİM YAPICAM BAKALIM NE ZAMAN CESARET EDİCEM....

sihirlirloklava dedi ki...

canımcım eline sağlık...benim de şekerler hazır hala cesaret edip de deneyemedim...gayet güzel görünüyor...sevgiler

Sevil Altunel dedi ki...

canım çok güzel olmuş kurabiyelerin ellerine sağlık.tarif için benim adıma link veripte beni tanıtmana ve teşekkür etmenede (!)çok memnun oldum doğrusu:)) napçen işte.. şeker hamuru bu..ben demiştim sana çok zor diye:) hatta bisküvili hamuru bile tavsiye etmiştim..neyse bak ben sertleştikçe tekrar 1-2 damla su ekleyip yoğuruyordum.umarım faydası olur..sevgilerimle..

Doyumluk.... dedi ki...

Kurabiyeler enfes eline sağlık.

lemanice dedi ki...

burda da yok şeker hamuru ben de mi denesem arkadaşların bloglarında görüp hevesleniyodum:((sevgiler bana da gel canım.

Adsız dedi ki...

oy oyy oyyy sen ne marifetlisin ölee.neler neler var ya burda pek beğendim vede hemen sık kullananlara ekledim.h.sonu gidiyorum kuzularımın yanına, orda bakıp bakıp yaparım artık.''anneee yaaa yapıyosun bende kilo alıyorum yaaaa '' deyip deyip yer benim aerodinamikyar kuzum. bu arada ben aero nun annesi öptüm seni ve ikizleri.
nrcn

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık kelebekli olanlardan aldım bi tane :))sanada hayırlı cumalar:))

Sevil Altunel dedi ki...

canım ne demek ne ayıbı yahu:))) ben sana biraz takılmak istedim.hadii üzülme link olsa ne olcak sankide :)amacım bana gelsinlerde şeker hamurunun tadını ve zorluğunu öğrensinlerdi.çünki kimse ne tadından nede zorluğundan bahsetmiyor değilmi? bana güvenipte denediğin için esas ben sana teşekkür ederim ..öptüm..

renklipastalar dedi ki...

Sevgili Sevilciğim, bende zaten espririli bir şekilde cevap vermek istemiştim.Geçen gün de seninle konuştuk ya bu konuyu!! Sorun yok yani... Ben seni anladım canım. Haklısın, zorluğundan kimse bahsetmiyor. Göründüğü kadar kolay bişey değilmiş kesinlikle. Fakat herşeyi evde yapmayı sevenler için denemeye değer diyorum.

ozlem dedi ki...

ellerinize sağlık çok iştahaçıcılar çok beğendim