29 Mart 2009 Pazar

Yumurtalı, peynirli pizza


Sevgili arkadaşım Zeyna'nın (www.pastakur.blogspot.com) evsahipliğini yaptığı 39 P.D.Ç.S. etkinliğine beni de davet ettiği için ona çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik için hazırladığım yumurtalı ve peynirli pizza tarifimi ona gönderiyorum. Umarım beğenirsiniz.
Genellikle ben pizza hamurunu fazla kaçırırım. İçi biter, fakat hamur artmış olur. Böyle zamanlarda hemen yumurta ve biraz peyniri karıştırıp peynirli pizza yaparım. İşte tarifi:
Malzemeler:
Hamur için:
  • 1 kg un
  • yaklaşık 500 gr süt
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 tk tozşeker
  • 1 tk tuz
  • 1 pk yaşmaya

Üst malzemesi:

  • biraz kaşar peyniri
  • biraz beyaz peynir
  • 3-4 yumurta

Hazırlanışı:

Unu bir kabın içerisni aldıktan sonra üzerine tozşekeri ve tuzu ekleyelim. Ortasına bir havuz açıp biraz ılık süt ilave edelim. İçine mayayı ilave edip 2 parmağımızla yavaş yavaş karıştırarak mayanın erimesini sağlayalım. Süt kan ılık dedikleri gibi olmalı. Ne sıcak ne soğuk yoksa maya kabarmıyor. Bu şekilde yaklaşık 10-15 dk mayanın kabarmasını bekleyelim. Daha sonra yavaş yavaş unu kenarlardan içe doğru alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Gerek olursa yavaş yavaş ılık süt ilave ederek yoğuralım. Biraz toparladıktan sonra sıvıyağını ilave edelim ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Zemine azıcık un serpelim ve merdane ile hamurumuzu açtıktan sonra fırın tepsimize yerleştirelim. Benim şu pizza tencerelerinden var, fakat fırında pişen pizza daha güzel oluyor. Fırında pişirmenizi öneriyorum.

Evet, nerede kalmıştık..... hmm.

Hamuru fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birazcık sulandırdığım domates ve biber salçası karışımından ilave ettim. Bu arzuya göre yapılmaya bilir. Veya içine farklı baharatlar da katılabilir. Tamamen zevke bağlı yani.

Ayrı bir kabın içerisinde yumurtaları kıralım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ilave edelim . Beyaz peyniri de elimizle ufalayıp yumurtalı karışıma ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra pizzamızın üzerine dökelim. Birkaç dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece arasında pişirelim. Pişmesi çok uzun sürmüyor.

Afiyet olsun...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK ...

sevil dedi ki...

ellerin dert görmesin canım nefis olmuş
sevgiler
sevil

Doyumluk.... dedi ki...

Farklı bir tarif eline sağlık.

Adsız dedi ki...

biz de bu pizza'yi cok severiz ellerine saglik ablacigim.

susamcorekotu dedi ki...

bende hep ölçüyü kaçırırım birazda bilerek tabii, kalan hamurla oynamak hoşuma gider, şifa olsun sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Öncelikle ellerine sağlık.Bir de dün Ceyda hanım aradı Eylül gıda..Pasta standı mı öyle birşey istemişsiniz sanırım getirtmişler.Ulaşıp bildirir misiniz dedi.Bir uğrayın isterseniz...sevgiler..

susamcorekotu dedi ki...

canım benim,inanki domatesin tarifini yazmaya vaktim olmadı yazıcam inşallah,kuru domatesleri yıkayıp,sıcak suda beklettim ve limon suyu zeytinyağı sarımsakla tatlandırdım tavsiye ederim harika bir salata

Sevil Altunel dedi ki...

canım gerçektende kek havasında yumuşacık bir pizza olmuş.
ayrıca tart ve sürpriz kurabiyende nefis görünüyor.onlarada ayrı ayrı yorum yazamak isterdim çok yoğun koşturuyorum ve uğrayamıyorum.ne olur kusuruma bakma ve hakkını helal et..ellerine emeğine sağlık.

amacım bir nebze olsun otizmi tanıtarak toplumu bilinçlendirmek..bana verdiğin destek için çok teşekkür ederim.
sevgilerimle..

renklipastalar dedi ki...

Canım sevilciğim, ne demek. Birbirimize herzaman destek olmalıyız. İnsanlık vazifemiz. Sanal da olsa, güzel arkadaşlıklar kurduğuma inanıyorum. Umarım senin açından da öyledir. Kendine iyi bak arkadaşım.

Ay BU KIZ dedi ki...

yarın arkadaşlarımla kahvaltı yapacağız..bende birşeyler yapmak istedim.. ve hemen aklıma senin tariflerin geldi.. bana yardımı dokunsa dokunsa renklipastalarcımcımcımcımın dokunur dedim :)) yarın bu tarifini yapıcam..
teşekkür ederimmmmmm :)))))))