24 Haziran 2009 Çarşamba

Kuru domates kavurması

Bizim oralarda (K.maraş) ve çevresinde, yazın çok güzel domates kurutuluyor. Sanırım güneş bol, havanın kuru oluşundan. Bu kurutulmuş domatesleri yemeklerde kullanalbildiğimiz gibi kahvaltıda da kavurması çok güzel oluyor. Geçenlerde bir arkadaşın blogunda buna benzer birşey görmüştüm (not etmediğim için nerede gördüğümü hatırlayamadım) ve hemen bende domatesler bitmeden denedim. Fakat öyle alıştık ki sürekli yapar oldum. Tamamen hormonsuz ve doğaldır. Domatesler yazdan kurutulduğundan kışın bile yaparken mis gibi yaz domatesi lezzeti alıyorsunuz. Hele de o kokusu.......

Malzemeler:

  • bir avuç kurutulmuş domates
  • tuz
  • karabiber, pulbiber
  • zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domatesleri önce biraz yıkadım ve ıslattım. Sonra bir tavaya aldım ve birazcık daha su ve zeytinyağı ilave ederek pişirdim. Tuz, k.biber ve pulbiber ilave ettim. Baharatları arzuya göre değiştirebilirsiniz. Çok az daha kavurduktan sonra servise hazır. Ben suyunu tamamen çektirmedim, çünkü suyu çok lezzetli. Ekmeği suyuna bandırarak yemek çok keyifli oluyor.

Afiyet olsun.

4 yorum:

TATESAL dedi ki...

Çok güzel görünüyor acaba taze domatesle yapılsa aynı lezzet olurmu?Çünkü buralarda kuru domates olmaz...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Gerçekten neis gözüküyor

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ekmek de banaraktan ne güzel yenir:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Nefis olmuş. bu sene kışın ben de kullandım kuru domatesten çok lezzetli oluyor ama bitti :( Neyse yazgeldi bu sene daha çok kurutucam ben salatasını yapıyorum çok güzel oluyor kavurmayı denemedim ama çok güzel olacağına eminim.