DİYET RULO TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler:
(4 kişilik)
- 2 adet tavuk göğsü
- Birkaç yaprak ıspanak
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber (biber küçük ise 2 adet)
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini enlemesine ortadan ikiye kesin, böylece 4
parça elde etmiş olacaksınız. Bu parçaları şeffaf folyo veya bir poşetin
arasına koyduktan sonra dikkatlice dövün. Tavuk göğüslerinin iyi pişebilmesi
için biraz incelmesi gerekiyor.
Tuz, karabiber, tozbiber (veya arzuya göre başka baharatlar)
ve bir tatlı kaşığı da yine arzuya göre zeytinyağını bir kasenin içerisinde
karıştıralım ve tavuk göğüslerinin her yerini bu harca bulayalım. Ben daha
az yağ kullanayım diye çok az yağ koydum
ve biraz da su ile sulandırdım harcımı. Tavuk göğüslerimizi terbiye ettikten
sonra bir kenarda biraz bekletelim. Daha önceden terbiye ederseniz tabiki daha
iyi olur. Kullanacağınız zamana kadar biraz buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Böylece tavuklar terbiyeyi daha güzel içine çekebilir.
Bu arada bizde diğer malzemelerimizi hazırlayalım.
Bunun için herhangi bir tencerenin içerisine biraz su koyup
üzerine bir tel süzgeç yerleştirebilirsiniz. Ben buğulama tenceremde yaptım.
Dediğim gibi tencereye biraz su koyup kaynatalım. Ispanakları telin üzerine
koyup biraz yumuşamasını sağlayalım. Ispanakları vitamin kaybına uğramasınlar
diye suya atıp haşlamak istemedim. Fakat başka bir seçenek yoksa çok az
kaynayan suyun içerisine atın (sadece birkaç saniye) ve hemen çıkartın. Önemli
olan birazcık yumuşamış olmaları. Zaten tavuğun içerisinde de pişmeye devam
edecekler.
Kırmızı biberleri de dörde bölelim. Ben hazır konserve
kullandım, arzuya göre kendiniz de közleyebilirsiniz. Tabiki lezzeti o zaman
daha güzel olacaktır. Evde kendi hazırladığımız her şey, doğru hazırlandığı
takdirde, daha vitaminli ve daha lezzetli oluyor diye düşünüyorum. Ben içinde
hazır közlenmiş kırmızı biberi pek sevmedim doğrusu. Bunu da açıkça belirtmek
istedim.
Arzuya göre bu yemeğin iç harcını farklılaştırabilirsiniz.
İçine ıspanak ve pastırma koyanlar da var. Ben normalde bu yemeği ıspanak, patates
püresi ve havuç püresi ile yapardım. Tavuğun üzerine kat kat bu harçları
döşüyorsunuz. Fakat bu sefer diyette olduğum için ve pişmiş patates ve havucun
şeker oranı yükseldiği için bu sebzeleri kullanmak istemedim.
Şimdi, tavuklarımız dinlendi ve diğer harçlarımızı da
hazırladık. Sıra rulolarımızı hazırlamaya geldi.
Tavuk göğsünün bir tanesi alalım ve üzerini birkaç yaprak
ıspanak ile kaplayalım. Bunun üzerine bir parça kırmızı biber koyalım ve
dikkatlice rulo yapalım. Diğer tariflerde bu aşamada rulomuz açılmasın diye bir
kürdan batırıp sonrada fırına veriyorlar. Ben biraz farklı pişiriyorum.
Rulomuzu yaptıktan sonra şeffaf folyoya bonbon şeklinde sarıp uçlarını ip ile
bağlıyorum. Tavuk göğüslerinin hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra buğulama
tenceresine koyup yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişiriyorum. Tavuklar bu arada
kendi sularını salıyorlar ve tekrar bu suyu çekene kadar pişirmeye devam
ediyoruz.
Tavuklarımız yavaş yavaş sularını salmaya başladılar ve güzelce pişmeye devam ediyorlar...
Piştikten sonra biraz verev şekilde tavukları 4 veya 5
parçaya bölüyoruz ve servis ediyoruz. Ben yanına diyet yemeği olduğu için yağsız
bulgur pilavı pişirdim ve tavada mantar soteledim. Mantarlar da yine yağsız
şekilde piştiler. Gün içerisinde fazla yağ tüketmediyseniz mantarların
üzerlerine birazcık tereyağı bırakabilirsiniz. Bu şekilde çok lezzetli oluyor.
İster benim gibi ana yemek olarak servis yapın, ister bir
aperatif olarak servis yapın. Her şekilde çok lezzetli, hafif, doyurucu ve oldukça düşük kalorili olduğunu düşündüğüm bir
yemek. Yanına bir bardak ayran koyabilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder