17 Mayıs 2009 Pazar

Eti puf pasta





Tek kişilik köstebekler de Betül ablamdan aldığım tariflerden biri. Görüntüsü kadar tadı da çok güzel.
Yapılışı: 1 tane kakaolu keki büyük fırın tepsisinde pişiriyoruz. Bardak ile yuvarlaklar kesiyoruz. Kalan keki de ellerimizin arasında iyice ufalıyoruz veya robotta çekiyoruz. Çok da un haline gelmesin yalnız. Katı bir krema pişirip kestiğimiz keklerin üzerine 1 dolu y.k. koyuyoruz ve ufalanan kek -kırıntılarını da üzerine kapatıyoruz. Süsleme için ben üzerine 1 tane şekerleme çiçek koydum.
Afiyet olsun....

3 yorum:

maydanoz dedi ki...

Güzel blogunuz, maydanoz blog topluluğu içerisinde yerini almıştır, başarılar.

özge'nin sepeti dedi ki...

kusura bakmayın uzun zamandır giremiyordum bloğa bugün mesajınızı okudum ve hemen yanıtlıyorum ama sanırım geç kaldım çoook üzgünüm. ablamın çocuğu yok (şimdilik) sizin beğendiğiniz hediye bence gayet güzel tam ablama göre :) pastalara ve yemekle ilgili herşeye bayılır özellikle mutfakla ilgili ilginç şeylere bitkilere de düşkündür. fakat onunda şu sıralar blogu ile ilgilendiğini sanmıyorum.

sizinde blogunuz çok güzel keşke benimde böle marifetlerim olsa... sevgilerle :)

Adsız dedi ki...

kremann nasıl yapıldığınıda anlatsaymışsınz keşke