28 Mayıs 2009 Perşembe

Bilgisayarım yine bozuldu

Yokluğumda uğrayan ve uğramayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Maalesef bilgisayarım yine bozuldu. Maalesef çabuk düzelebilecek gibi görünmüyor. Bir süre aranızda olamayacağım ne yazıkki. Çok üzülüyorum, çünkü blogumdan ve arkadaşlarımdan uzak kalmayı hiç istemiyorum. Napalım, kader utansın :)........

Tupperware' e gelince: Fiyatları belirtmenin yasak olduğunu söylemişlerdi. Bende buyüzden belirtmedim, fakat sanırım herkez belirtiyor. Benimde belirtmemde bir sakınca yoktur herhalde. İleride tek tek fiyatlarını da yazacağım.

Sipariş vermek isteyenler olursa kartvizit'teki telefon numaramdan ulaşabilirler. Telefonla merak ettiklerinizi bildirebilirim. önümüzdeki iki hafta boyunca yine çok güzel indirimler var. Gerçekten güzel ürünler indirimde. Rondo ve yuvarlark antartika hariç hemen hemen tüm geçen haftadaki ürünler var. Artı birkaç ürün daha indirime girdi.

Lütfen bilgi almak için beni aramaya çekinmeyin. Bu arada tupperware ailesine girmek istiyorsanız acele edin, çünkü yakında kit çantası yeniden gündemde olacak. Ozaman danışman olabilmeniz için tekrar eskisi gibi kit çantasını almanız gerekiyor. Şimdilik böyle bir şart olmadan üye olabiliyorsunuz.

Tekrar aranızda olamadığım için çok üzgün olduğumu belirtiyorum ve en kısa zamanda görüşmek üzere diyorum. Lütfen yokluğumda yinede beni yalnız bırakmayın arkadaşlar. Arada bir bu şekilde bloguma uğramaya çalışacağım.

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Çilekli adet pasta

Betül ablamlar Samsundayken hazırladığım bir başka tarif daha.
Altı bildiğimiz ıslak kek, üzerine şanti hazırlayıp sıktım. Süsleme amacıyla da çilekler kullandım. Arzuya göre süslenilebilir.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Tupperware'de Kalite Haftaları 18-24 Mayıs idirimleri

100 TL siparişi olan HER müşteriye sadece 14,95 8 lt. kapasiteli bir Tini Mini Hanım. Yaza özel bu fırsatı kaçırmayın!
72,90 'dan sizin için özel 14,95'e.
Tüm sebzelerinizi güvenle saklayabilirsiniz. Üzerindeki sebze resimlerine göre kapak konumlarını ayarlayabiliyorsunuz. Kullanımı çok kolay. Tini Mini Hanım buzdolabınızda çok şık duracak.

Geçelim ürünlerimize...
Benim çok beğendiğim tuppertermos


Normalde mavi rengindeydi fakat şimdi beyaz renginde geldi. Kapağı 3 parçadan oluşuyor: üst kapak, kapak bağlantısı ve basma yeri. Geniş tabanı sayesinde güvenle kullanabilirsiniz. Devrilmesini önler. Ergonomik sapı sayesinde kullanımı ve taşıması kolaylaşıyor. Servis yapmak istediğinizde kapağının açma/kapama düğmesine basmanız yeterlidir. İçindeki sıvının ısısını 24 saate kadar korur.










İstiridye set


Kapağının esnek yapısı sayesinde içine konulan ürüne göre şekil alır. Kapağının güvenli kilidi sayesinde kapandıktan sonra açılmaz. Çok amaçlı kullanılabilir. Seyahat ederken özel eşyalarınızı koyabilirsiniz, veya çocuklarınız için güzel bir beslenme çantası da olabilir. Yuvarlak parçalarına zeytin/peynir/meyve/puding vs. konulabilir. Uzun parçasının içerisine de ekmek/poğaça vs. konulabilir. Küçük parçaları içinden çıkartıp onların yerine meyve suyunuzu/sütünüzü koyabilirsiniz.




Çocuklarımız veya kendimiz için spor matara. Alt kısmı açılabiliyor. Bardak olarak kullanabiliriz veya spora gitmişsek içerisine anahtarlarımızı koyabiliriz. Özellikle çocuklarımıza okula giderken içine su/meyve suyu vs. koyabileceğimiz güvenli bir matara. Asla kanserojen madde içermiyor. Gönül rahatlığıyla çocuklarımıza içirebiliriz.






Yine çocuklarımıza yazın sıcaklarında güzel ev yapımı dondurmalar yapabilmek için Tiwi Lolibuz.


Kanserojen madde içermediği için gönül rahatlığıyla ev dondurmaları yapabiliriz. Süt/yoğurt ile reçelleri karıştırıp lolibuz kablarının içerisine koyalım ve donduralım. Çocuklar için mis gibi dondurmalar hazır. Renkleri de ayrıca çok güzel.






Eko Tabaklar 4'lü set


Çok amaçlı ve çok şık tabaklar. Sağlam kapakları sayesinde herşey uzun süre bozulmadan saklanabilir.






Ekmek kutusu


Ekmeklerinizi/poğaçalarınız/keklerinizi/kurabiyelerinizi uzun süre saklamak amaçlı bir kab. İçerisinin kırıntılarını sürekli temizleyip, kapağını her gün muhakkak açıp kapattıktan sonra uzun süre sağlıklı bir biçimde ürünlerinizi saklayabilirsiniz.








Sihirli miksim


Sihirli setin bir parçasıdır bu da aslında. Ortası delik olan kapağı sayesinde kremanızı/krem şantinizi/yumurtalarınızı etrafa sıçratmadan çırpabilirsiniz. Orta kapakçığını da kapatıp saklayabilirsiniz. Çok kullanışlı ve çok amaçlı bir kab.






Dilim Peynir Dünyası


Peynirleriniz için özel bir saklama kabı. Üzerindeki özel filitresi sayesinde gerekli hava akımını sağlıyor ve peynirleriniz uzun süre bozulmuyor. Peynirlerinizi dilimleyip içerisine koyduktan sonra buzdolabının üst rafında ortada saklanılırsa memnun kalacağınız bir ürün. Peynir dünyasının buzdolabındaki konumu gerekli olan hava akımı için çok önemli. Bu sayede uzun süre lezzetli peynirlerinizden faydalanmış olursunuz.


Renkli Tutkular
Tek tek satıştalar, fakat hepsini bir alırsanız karlı çıkarsınız.
  • Kırmızı: 4.3 lt
  • Turuncu: 2.5 lt
  • Sarı: 1.5 lt
Sihirli Rende
Çok amaçlı rende. İster julien doğrayın ister normal rendeleyin.
Sihirli Dörtgen Set
Çok amaçlı saklama kabları. Yine özel kapakları sayesinde hava geçirmez ve içerisindeki ürünleri bayatlatmaz. Uzun süre muhafaza eder. 3'ü bir arada güzel bir indirim var.
Sihirli Set
Sihirli Miksimin devamı olan ürünler. Tabiiki ayrı da kullanılır. Sihirli Ölçü kabı, Sihirli İnci ve Sihirli Karıştır Sakla bir arada yine güzel bir indirime sahip. Mutfakta çok kullanışlı bir set.
Sihirli İnci:
Her türlü narenciye sıkmak için uygundur. Özellikle de narsuyu sıkmak için. tabanındaki rende sayesinde narenciye kabuklarını rendeleyebilirsiniz. Diğer sihirli ürünler ile birlikte kullanılabiliyor. Kapak kısımlarına yerleştiriliyor. Mesela Sihirli karıştır saklanın kapağına oturtup portakal suyunuzu ve kabularınızı direk kek karışımınızın içine sıkabilir/rendeleyebilirsiniz.
Sihirli Karıştır Sakla:
Her tür karışım hazırlamak/çırpmak için idealdir. Hava ve su geçirmeyen kapağı sayesinde güvenilir bir biçimde taşınabilir. 1 lt kapasitesindedir. Özel ağız yapısı sayesinde dökerken sıçratmaz/geriye damlatmaz. Yukarıdaki Sihirli Miksimin ortasındaki delik kapağına geçirilerek benmari usulü eritme yapabilirsiniz. Bu ürünler ortalarındaki delik kapaklar sayesinde birbirine giydirmelidir. Çok yönlü kullanılabiliyor.Bunlar da bu haftanın fırsat ürünleri:
Yaz paketi 1
Eko Tip-Top sürahi, Mini şef ve Mİni peynir dünyası bir arada %50 indirimde. Kaçırılmayacak bir fırsat.
Yaz paketi 2
Zeytinyağlık-mini peynir dünyası ve tek parmaklar set olarak %50 indirimde. Kaçırılmayacak bir fırsat. 3'ü birada çok uyguna geliyor.
Sihirli Rondo
Elektrik kullanmadan çabucak istediğiniz boyutta doğrayabilmeniz için size kolaylık sağlıyor. Kullanım için aşağıdaki video'yu izleyin.















































19 Mayıs 2009 Salı

Son yaptığım siparişler

Az zamanda çok iş dedikleri bu olsa gerek. Çok az bir zamanda bu siparişleri yetiştirmeye çalıştım. Sevgili Meryem hanımın güzel kızının doğumgünü içindi bütün bunlar. Umarım beğenmişlerdir.









17 Mayıs 2009 Pazar

Eti puf pasta





Tek kişilik köstebekler de Betül ablamdan aldığım tariflerden biri. Görüntüsü kadar tadı da çok güzel.
Yapılışı: 1 tane kakaolu keki büyük fırın tepsisinde pişiriyoruz. Bardak ile yuvarlaklar kesiyoruz. Kalan keki de ellerimizin arasında iyice ufalıyoruz veya robotta çekiyoruz. Çok da un haline gelmesin yalnız. Katı bir krema pişirip kestiğimiz keklerin üzerine 1 dolu y.k. koyuyoruz ve ufalanan kek -kırıntılarını da üzerine kapatıyoruz. Süsleme için ben üzerine 1 tane şekerleme çiçek koydum.
Afiyet olsun....

Hıdrellez macerası






















Samsun da "adet" hıdrellez günü sahile inip, deniz kenarına resimler çizmekmiş. Ben bunu ilk defa duydum. Böyle bir adetten hiç haberim yoktu. Bizde, kızım ile ben, sabah erkenden sahil yolunu tuttuk. Giderken de: " Acaba tek biz mi gidiyoruz" diye düşündüm, fakat sahile varınca kalabalığı gördük ve içimiz rahatladı. Kızımın dileği çok sadeydi. Ailemizi çizdi, hep beraber olalım yeter dedi. Çok duygulandım. Benim dileklerim okadar sade değildi!!! Ev, araba, çocuklarım için iyi bir eğitim vs. Çizdim de çizdim.

Öyle batıl inançlarım yoktur aslında. Bizimkisi şenlik olsun hesabı. Merakımızı gidermek istedik.

Oğlum (tam bir erkek edasıyla) :"Sabahın köründe kalkıp oraya gideceğime evde kalır ders çalışırım daha iyi", dedi. Sanırım en mantıklı o davrandı. Herneyse, gittik-gördük-diledik. Tabiki dilediğimiz herşeyi Rabbimden diledik. Hayırlısı olsun artık. Rabbim herkezin duasını kabul etsin.

12 Mayıs 2009 Salı

Hediyeleşme etkinliği, anneler günü ve paskalya çöreği

Sevgili Bahar'ın düzenlediği hediyeleşme etkinliğine bende katılmıştım. Bugün hediyelerimi aldım ve çok sevindim. Teşekkür ederim Baharcığım, böyle bir etkinlik düzenlediğin için. Bu benim için bir ilk oldu. Güzel de oldu canım.

Evet, benimde hediyelerim geldi!!!!!!

Dün yine çok yoğun bir gün geçirmiştim, tam kendimi yorgun bir şekilde eve attım derken kapı çaldı. Eşim kargo'dan geldiklerini görünce şaşırdı. Çocuklar ayaklandı. Bu da neyin nesi diye. Bu günlerde okadar yoğunum ki eşime bu hediyeleşme konusundan bahsetmemişim bile. Kargodan gelen adamı görünce ben anladım hemen. İçim kıpır kıpır etti birden. Fakat ev halkı benden daha heyecanlıydı. Biryandan, ben, onları bu konu hakkında aydınlatmaya çalışırken biryandan da, eşim, sabırsızlıkla kutuyu açmaya çalışıyordu. Çocuklar ise tabiiki: "Anne, çocuklarının olduğunu biliyorlarmı? Bize de bişey göndermişlermidir?" sorularıyla sıkıştırdılar beni.

Neyse sonunda kutuyu açmayı başardık. İçinden çok güzel hediyeler çıktı. Birde arkadaşım Gönül (gonuluncelezzetler.blogspot.com) çok güzel bir mektup yazmış. Bende zaten mektup almayı da yazmayı da çok severim. Maalesef artık ceptelefonları, msn vs. çıktı, o güzel alışkanlıkları unuttuk. Mektubunda " hiç tanımadığım birisine yazacak ne de çok şeyim varmış" diyordu. Çok mutlu oldum. Bazen birbirini görmeden de o kişinin enerjisini alabiliyorsun. Birbirimizi tanımamamıza rağmen çok güzel bir duygu alışverişi oldu bence. Hediyelerin Bursa'dan geldiğini öğrenince de ayrıca çok sevindiğimi belirtmek istiyorum. Ben 4 yıl Bursa'da yaşadım. Öğrenciydim o zamanlar. Çok güzel günlerim geçti orada. Herşey buram buram Bursa kokuyordu adeta. Ne kadar çok özlediğimi farkettim, çünkü Bursa'yı çok seviyorum. Türkiye'nin en güzel ve heryerinde tarih kokan şehirlerinden biri Bursa. Tekrar güzel hediyeleri ve mektubu için Gönüle çok teşekkür ediyorum.


Yalnız bende kendimden utanıyorum bu arada. Dediğim gibi bu aralar çok yoğun olduğum için hala bana çıkan arkadaşın hediyesini almaya gidemedim. Bu konuya vakit ayıramadım doğrusu. Fakat dün bu hediyeleri alınca o kadar mutlu oldum ki, bende bana çıkan arkadaşı aynı şekilde mutlu etmek istiyorum. Hemen bugün bu işi halledeceğim inşallah.

Hadi bakalım hediye almaya ozaman........


Fotoğrafları hediyeleri alır almaz çektim, sabırsızlıkla. Akşam üzeri olduğu içinde biraz karanlık çıkmış.
Güzel Bursanın güzel havlularını göndermiş Gönülcüğüm bana. Çok sevindim.

Havluların yanında çok güzel bir kek fanusu vardı. Aynı zamanda kahvaltılık veya çerezlik olarak da kullanılabiliyormuş. Bana da gerçekten çok lazım oluyor bu tür kablar. Bizim evde kek ve kurabiye hiç eksik olmadığı için.....

Ayrıca elma şeklinde çok güzel bir mum göndermiş Gönülcüğüm bana. Elma benim en sevdiğim meyvedir. Çok doğru bir seçim yapmış yani...




ANNELER GÜNÜ VE PASKALYA ÇÖREĞİM


Bu aralar bol hediyeli günler geçiriyorum. Doğumgünüm, görümcemlerin K.maraş'tan gelmesi, anneler günü ve Bahar'ın hediyeleşme etkinliği derken alıştık valla hediye almaya. Fazla da alışmamak lazım herhalde. Hergün bekler oldum. Bunun sonu iyi değil valla.
Herneyse, anneler günü dolayısıyle benim çocuklarda bir heyecan bir heyecan anlatamam. 2 hafta öncesinden bir telaş başladı. Arkadaşlarıyla bir program yapmalar felan. Anlayamadım bir türlü ne olduğunu. Neyse gün geldi çattı. Bir gün öncesinden ikiside "anne bize para verirmisin" diyerek geldiler yanıma. "Hayrola" dedim bende. " Lazım işte" dediler. Tabii haşlıklarını günlük harcayınca hediye için para kalmadı. Eh ozaman en mantıklısı ne.... anneler günü hediyesi için anneden para istemek tabiiki.
Neyse fazla da yalvartmadan istediklerini verdim. Koşa koşa hediye almaya gittiler.
Genelde sabahları erken kalkarım. Hava aydınlandıktan sonra uyuyamama gibi bir problemim olduğu için, erken kalkan erken yol alır sözünden yola çıkarak bende bunu harfi harfine uyguluyorum diyebilirim.

Bugün kahvaltıya özel bişeyler yapayım dedim. Geçenlerde güzel bir paskalya çöreği tarifi almıştım fakat hangi arkadaşın blogundan aldığımı yazmayı unutmuşum tarifin yanına. Lütfen tarifini gören olursa sahip çıksın. Hemen yazalım kimden olduğunu.
Kalktım sabah sabah hamuru yoğurmaya. Valla çok da güzel oldu.
Bunlar küçük çörekler.
Bunlar da büyük çörekler.
Hemen tarife geçeyim:
  • 1 sb ılık süt
  • 1 sb sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 pk. yaşmaya
  • 6 yk. tepeleme tozşeker
  • 1 çk. tuz
  • aldığı kadar un
Sütü kan ılık haline getirdikten sonra mayayı içinde eritelim. 10-15 dk mayanın köpürmesini bekleyelim. Un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Mayalı sütü de ilave edelim. Yavaş yavaş da unu ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım. Ben genelde hamurlarımı kabın içerisinde mayalandırmam. Herzaman tepsi mayasının gelmesini beklerim. Çünkü öncesinde mayalanan hamurun üzerinde işlem yaparken mayasının söndüğüne inanıyorum. Hamuru mayalandırmadan hemen işlersen ve tepside mayasının gelmesini beklersen daha güzel oluyor bence. Tabiki herkezin kendine göre yöntemleri var.
Hamurumuz olduktan sonra arzu ettiğiniz büyüklükte belikler oluşturun. Yuvarlak bir biçimde olabilir. Arzuya göre değişir. Üzerine tekrar yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı
sürdükten sonra biraz tozşeker serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 150-180 derece arasında pişirelim.
Minik çörekler pişti.
Bunlar da büyük çöreklerim fırında pişirken. Görüntüye dayanamadım, sizlerle paylaşmak istedim. Bu fotoğrafa bakınca sıcacık ve mis gibi kokuların geldiği bir mutfak düşünün lütfen.


İşte Anneler günü soframız. Allah ne verdiyse işte. Hediyelerimi kahvaltıdan önce almıştım. Hemen bir fotoğraflıyayım dedim. Güzel bir anı işte. Tüm dünyayla paylaşmak istedim.


9 Mayıs 2009 Cumartesi

7 Mayıs 2009 Perşembe

Sadrazam Lokumu

Allahım allahım, yeme de yanında yat sözünü bunun için söylemişler galiba. Betül ablamdan aldığım bir tarif.
Dışı beyaz kek, içi de beyaz bir kremayla damla çikolata üzeri ise çikolata soslu lokumlar. Arzuya göre keki kakaolu da olabilir. Krema ve iç malzemesi de arzuya göre değiştirilir.
Bildiğimiz sadrazam lokumundan biraz farklı bir tarifi var. Bu pastayı sipariş olarak da yaptığım için hemen tarifini veremiyeceğim. Daha sonra yayınlayacağım inşallah.
Tadının da görüntüsü kadar güzel olduğundan emin olabilirsiniz.
Süsleme için üzerine biraz hindistan cevizi, yenilebilir mor simler ve bir yenilebilir inci koyduk.
Pastayı akşam hazırladıktan sonra hemen fotoğraflarını çekmiştim fakat onları beğenmediğim için ayırdığım bu tabağın fotoğrafını da sabahleyin çektim. Bu arada (sabaha kadar) inciler erimiş üzerinde. Yani bu da bir ders oldu. Demekki ne yapmıyormuşuz???? İncileri akşamdan koymuyormuşuz!!!! Tesadüf eseri bir şey daha öğrenmiş oldum. Açıkçası eridiklerini bilmiyordum.