4 Mayıs 2009 Pazartesi

Neden tupperware?

4-17 mayısa kadar olan kampanya

DİKKAT

Plastiklerle ilgili dikkat etmemiz gerekenler

Bu yazıyı az önce okudum ve çok etkilendim. Ne yediğimizi ve ne içtiğimizi iyi takip etmemiz lazım. Çünkü bizi bizden başka düşünen yok maalesef. Özellikle de çocuklarımız için. Çünkü hayat artık onlar için daha da zor.

Bizim yine belki birazcık da olsa doğal hayattan faydalanma imkanımız oldu, fakat çocuklarımızın maalesef böyle bir şansları kalmadı.

Bu yazıyı olduğu gibi aktarıyorum. Sevgili Nalanın Evi'ne çok teşekkür ediyorum.

Bu alıntıyı benim de katkıda bulunmayı arzuladığım ama galiba yazılanların bana katkıda bulunacağı bu ; "organiğin gücü adına" sitesinde sevgili Zerrinin yazısından yaptım.Bu blog yurtdışında yaşayan iki tatlı ve bilgili Türk Kızı Zerrin ve Beyza tarafından hazırlandı ve hayata geçirildi.Henüz çok yeni olan bu siteye her uğrayışımda besinler ve beslenmeyle ilgili sağlıklı bilgiler ediniyorum.

Bu gün de plastikler hakkında bilmediğim bir şey daha öğrendim,sıcak şeyler konmaması gerektiğini bildiğim plastikler meğer dondurulmamalıymış.Nedenini kimya mühendisi olan Zerrinin bir yoruma yanıtından okuyalım."....diyoksin maddesi ozellikle gogus kanserine sebebiyet veriyor..plastik dondugunda ise diyoksin maddesini aciga cikartiyor ve besine geciyor.ben tupperware kullaniyorum plastik kaplar yerine..eger ki gunluk hayatinda plastik kullanacaksan kalitesine cok dikkat etmelisin.

Aldigin pet sise su kabida dahi..disarda satilan sularin kabi bazen cok yumusak oluyor kesinlikle elini dahi surme,su degil zehir icmis olursun..alacaksan bile en sertini almaya calis..ama yinede aklinda olsun petsise sular tirlar yada kamyonlarla tasiniyor ve ulasacaga yere kadar isinmis oluyor..ve pet isindiginda yada donduğunda diyoksin aciga cikariyor..arabada kalmis isinmis sise dahil.."Bu yazıyı okuyup dehşete düşmemek mümkün mü.Akşamdan buzluğa sıraladığımız pet şişeler gelince aklıma ürperdim.Gerçi bizim şişeler oldukça sert ama bu sertliğin ya da yumuşaklığın ölçüsü ne ?

Etrafımız eşimiz dostumuz kanserle boğuşuyor.Bu gün yine iki tanıdıkla ilgili kötü haberler duydum.BEN DUYDUKLARIMI OKUDUKLARIMI YAZDIMBilgisi olanlar lütfen paylaşsın.Konuşalım hatta tartışalım

Buyüzden (ve birçok başka nedenden dolayı) ben tupperware tercih ediyorum. Sizinde bu konuyu iyi düşünmenizi rica ediyorum.

9 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

canım artık ben de herşeye dikkat etmeye çalışıyorum.hatta arık sıvı sabun falan da kullanmıyorum.beyaz sabun,kokusuz renksiz deterjanlar falan.dediğin gibi herşeyden şüphelenir olduk artık...Geçen hafta birisinin evinde tupper toplantısına katıldım.biriki ürününü kullanıyorum..yakın olsak senden alırdım...sevgiler canım

Unknown dedi ki...

BEN EVİMDE PLASTİK KAP KATİYEN KULLANMAYAN BİRİYİM ZARARLI OLDUĞUNU BİLİYORDUM AMA DONDURULMAMMASI GEREKTİĞİNİ HAYIR PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM...

lavantin dedi ki...

plastikten oldum olası nefret ederim.Bir takımtım daha var.Buzdolabı poşetleri.Bu konuda ne yapıyorsunuz

renklipastalar dedi ki...

Sevgili lavantin:

Sorunun tupperware ile ile ilgili olduğunu düşündüğüm için bu doğrultuda cevap veriyorum. Tupperware'in çok güzel derin dondurucu kabları var. Bu hafta onlarda indirimde. Esnek bir yapıya sahipler. İçindekileri çok rahat çıkartabiliyorsun. En güzeli de asla içine koku çekmiyor olmaları. Kıymaları içine yerleştirip elinle kullanacağın kadar miktarlara ayırıp, çıkartırken de parça parça çıkartabiliyorsun. Aynı buzdolabı poşeti gibi, fakat tabiiki sağlığa son derece faydalı. Tabiiki sebzeleri de saklayabiliyorsun. Buzlandırmıyor içini. Tupperware'in tüm kabları vücudumuzda kullanılan tıb malzemelerinden yapılıyor. Mesela göğüs silikonları malzemesi, diş protez malzemeleri veya göz lens camları gibi. Buyüzden de fiyatlar normalden biraz daha pahalı. Fakat buna karşılık da 10 yıl garantileri var. Başka bir yerden alınan mutfak kablarının bu kadar garantisi asla olmaz. Ancak büyük ev aletlerinde olur.

Umarım soruna cevap verebilmişimdir. Görüşmek üzere.

nalan dedi ki...

Merhaba,
2 haftadır kötü olaylar yaşamışken ardarda iki yorum beni çok mutlu etti.Birisi seninki,yazımı yayımlaman ...daha da önemlisi bu çok önemsediğim konudaki yazıyı yayımlaman ve bana ulaştırman.
İkin,cisi de dünkü trt 2 de beni görüp ulaşan 15 yıl önceki son emeğim öğrencilerimden Kübranın bana ulaşması.
teşekkür ederim.
siteni ilk fırsatta uzun uzun gezeceğim.
ilk fırsatta diyorum zira henüz tam rahatlayamadım.
sevgiler
bu arad kocam da K.Maraş-Pazarcıklı

lemanice dedi ki...

evet ah şu plastikler.ben de hiç sevmem kendilerni ama çocuklarımızın da plastik oyuncakları var.dondurulmamaları gerktiğini biliyordum.dondurulmayanlarda aynı tehlikede mi*

renklipastalar dedi ki...

Sevgili nalancığım, bazen herşey üst üste geliyor. Derdi veren dermanını da verir. Umarım çabuk düzelir herşey. Bir parça sevindirebildiysem ne mutlu bana. BU konuya gelince, benimde çok önemsediğim bir konu. Özellikle çocuklarım için. Çünkü hergün petşişelerde su taşıyorlardı. Aslında ben sana tşk ediyorum.

renklipastalar dedi ki...

Sevgili lemanice:

Bu konunun uzmanı değilim, ama bildiğim kadarıyla özellikle çocuk oyuncaklarında çok dikkat etmek gerekiyor. Hollanda da bu oyuncaklara izin vermiyorlar. Küçük çocuklar için özel yapım oyuncaklar satılıyor. Kumaş cinsinden. Ağızlarına aldıkları zaman çok tehlikeli.

Pet şişelere gelince de (yazı da da yazdığı gibi) içinde havadan dolayı ısınmış su kalınca bile çok tehlikeli. Mesela arabada unutulmuş bir şişe su gibi. Veya çoucuklarımızın sabahtan beslenmelerine koyduğumuz sular gibi. Ben öğlen okula gidince beslenmelerini koyuyorum. Muhakkak günlük bir şişe su da koyuyorum.Fakat o su akşama kadar kalıyor çantada. Isınıyor dolayısıyle. Meğersem çocuklar zehir içiyormuş. Farkında değildim. Ve üstelik aynı petşişeyi sakın atmayın diye tembihliyordum. Aynı şişeye bir iki gün su koyuyordum. Kendimi bundan dolayı çok kötü hissediyorum. Bu yazıdan sonra tabiki asla yapmıyorum. En güzeli sağlam bir suluk almak. Ben de tupper'in suluğundan aldım.Çünkü onlar kesinlikle kanserojen madde içermiyor. Üstelik diş protez malzemesinden yapılmış.

renklipastalar dedi ki...

Sevgili sihirlioklava: Arkadaşım sen yine de bana sipariş ver. Ben burdan sana postayla gönderirim olmazsa.