- ince kesilmiş ve hafif dövülmüş tavuk göğsü
- 1 pk sade cips ( ben bim'in cipsini kullandım, diğer markalardan sade cipsler de olur)
- 2 yumurta
- biraz un
- kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Tavukları incecik doğrayabildiyseniz dövmeye gerek yok, ben yinede içi de iyice pişsin diye hafifçe dövdüm.
- Büyük patates
- tereyağ
- kaşar peyniri rendesi
- iç malzemesi arzuya göre, ben garnitür, mısır, sosis kullandım
İçine biraz tereyağ/margarin ve rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar iyice ezmeye devam ediyoruz. Arzuya göre bu aşamada biraz tuz ve baharat ilave edebilirsiniz.
Miğdelerimize birden ağır gelmesin diye önden bir de yayla çorbası yaptım.
Malzemeler:
- 1 lt su
- 1 çb dövme/yarma veya pirinç (yöreye göre dövme veya yarma isim değişebiliyor)
- 1 kase süzme yoğurt
- yarım y.k. un
- 1 yumurta
tuz,nane, haspir/safran( yöreye göre isim değişebilir) haspir/safran kullanmak zorunlu değil, ben sevdiğim için kullandım
Hazırlanışı:
Su kaynadıktan sonra içine dövme/yarma veya pirinçleri ilave edin ve yumşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un'u karıştıralım. Dövme/yarma veya pirinçler piştikten sonra, bir kepçe yardımıyla, bundan alıp yoğurt karışımına ilave edelim. Yavaş yavaş birbirine karışmasını sağlamanız gerekiyor. Her kepçeden sonra karıştırın. Böylece yoğurt'un kesilmesini önlemiş olursunuz. Yoğurt çorbanın suyuyla iyice birleştiyse tekrar tencereye alıyoruz. Bazı yörelerde yoğurt karışımını ayrı bir tencerenin içerisine alıp sürekli karıştırarak kaynamasını sağlıyorlar. Ondan sonra yemeğe ilave ediyorlar. Bu da yoğurt'un kesilmesini önlüyor. Bende yoğurt'u ayrı kaynatarak kullanmayı daha çok seviyorum, çünkü eğer kesilse bile sadece yoğurt çöpe gitmiş olacak. Tüm yemeğiniz değil.
Evet, yoğurt'u istediğiniz şekilde çorbaya ilave ettikten sonra tuz, nane ve haspir/safran ilave edip birkaç dakika kaynatın ve çorbanız hazır. Arzuya göre üzerine son olarak biraz yağ kızdırıp dökebilirsiniz.
Not: Ben nane gibi baharatları yağda yakmayı sevmiyorum. Çok sağlıklı bulmuyorum hemde çok çabuk yanıyorlar, rengi de güzel yemyeşil kalmıyor. Buyüzden bu baharatları önce çorbama ilave ediyorum, yağı da ayrıca hafif yakıp üzerine gezdiriyorum. Baharatların kendi renklerini de korumuş oluyoruz böylece. Daha güzel duruyor.
2 yorum:
HERBİRİ ÖYLE LEZİZ GÖRÜNÜYORKİ ÖZELLİKLEDE YAYLA ÇORBASINA BAYILDIM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR...
CANIM HEPSİDE SEVDİĞİM LEZZETLER ELLERİNE SAĞLIK...
Yorum Gönder