4 Şubat 2009 Çarşamba

Çubuklu kalp kurabiyeleri


Bu kurabiyeleri de tozlanmış arşivimden çıkardım. Geçen yıl çocukların 23 nisan gösterisinde hazırlamıştım bu kurabiyeleri. Valla bir çırpıda koskaca tepsi tükenmişti. Zannedersem çubuklu olunca çocukların daha çok hoşuna gidiyor. Bu arada bunlar benim ilk çubuklu kurabiye denememdi. İlk gözağrım yani....
Aceleden daha önce tarifini yazamamıştım. Kusuruma bakmayın arkadaşlar. Sevil arkadaşım bu tarif senin için gelsin ozaman.


Malzemeler:
  • 150 gr tereyağı veya margarin(tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
  • 1 sb p.şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • kırmızı gıda boyası veya kakao da olur

Hazırlanışı:

Öncelikle margarinin ve yumurtanın oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

Un hariç malzemeleri bir kaba alalım ve iyice yoğuralım. Daha sonra benim herzaman yaptığım gibi kaşıkla unu yavaş yavaş ilave edelim. Birden ilave edince bazen fazla olabiliyor ve geri dönüşü zor oluyor. Kaşıkla yavaş yavaş ilave edince yeterli olup olmadığını kestirebiliyorsunuz.

Hamuru merdane ile açıp kalpli şekiller keselim ve üzerlerine damla çikolata yerleştirelim. Kalplerin alt kısmından dikkatlice çubukları sokalım.

Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişene kadar ama üzerleride kızarmadan pişirelim. Üzerinin renginin değişmemesi gerek.

Afiyet olsun....

1 yorum:

sevil dedi ki...

ellerine saglık haika olmuş ee tarifi nerde bekliyorum :))