15 Şubat 2009 Pazar

Mercimekli köfte

Malzemeler:
  • 2 sb kırmızı mercimek
  • 1 sb köftelik bulgur
  • 1 dm maydanoz
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet limon suyu
  • biber salçası
  • 1 çk tuz,karabiber
  • 1 tk kırmızı biber
  • zeytinyağ
  • arzuya göre kimyon

Hazırlanışı:

Mercimeği iyice yıkayın. Ilık suda on dakika kadar bekletin. İki bardak su ile haşlayın. Suyunu çekecektir. Mercimek taneleri de patlayacaktır. Bulguru yıkayın. Sıcak mercimeğe ekleyin. 1 bardak da sıcak su ilave edip, kapağı kapatın. Mercimeğin sıcağı ile bulgurlar irileşecektir.2. Soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Ne kadar ince kıyarsanız o kadar güzel bir köfte olur. Mercimek biraz ılınınca tuzu, kırmızı biberi, kimyonu, salçayı, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. En son maydanoz ve soğanı ekleyip son kez karıştırın. Elinizle şekil verin. Parmaklarınızın izi muhakkak çıkması lazım.

1 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

CANIM MERHABA...bunu da farklı şekillerde yapanlar oluyor.senin tarifin benim yaptığım şekildeymiş.evlendikten sonra yapmayı öğrendiğim ve vazgeçemediğim bir tat.sevgiler canım.ellerine sağlık..