18 Şubat 2009 Çarşamba

Sadrazam lokumu

HAMURU İÇİN
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı un + 2 yemek kaşığı un
KREMASI İÇİN
2.5 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 muz
ÜZERİ İÇİN:
Süt
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Yumurtalarla şekeri 5-6 dakika çırpalım. Ardından kabartma tozu ve unu eleyerek koyalım ve tahta kaşıkla sönmeden karıştıralım. Tepsiye yağlı kağıt serelim ve bir püf noktası vereyim. Bu yapısıyor. Ben az da yağlı kağıdın üstüne yag sürdüm ve harcı üstüne döktüm. 170 derecede 10-15 dakika kadar pişirelim. Pişince hemen rulo yapıp nemli bezle saralım. Sarması daha kolay olsun. kremayı hazırlayalım. Sütü, unu, şekeri, vanilyayı koyup pişirelim. Rulomuzu acıp önce ortadan ikiye bölüp sonra enlemesine de 4'e bölecez.Yani toplam 10 tane küçük parçamız olacak. Onun üstüne önce muhallebimizi sonra da ince kesilmiş muzumuzu koyup sararak rulo yapalım. Sardığımız sadrazam lokumlarımızı önce süte sonra da hindistan cevizine bulayalım. Arzuya göre süte batırdıktan sonra üzerine kakao da serpebilirsiniz veya annemin yaptığı gibi üzerinden çikolata sosu gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun....

1 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

güzel bir tada benziyor..eline sağlık canım..