18 Şubat 2009 Çarşamba

Doğumgünü pastası

Pandispanyanın tarifi:
Malzemeler:

4 yum.
4 türk k.f. t.şek.
4 türk k.f. un
2 yk sıvıyağ
3 yk kaynar su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Hazırlanışı:

Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Toz malzemeleri birlikte birkaç kez eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Muzlu pastanın da pandispanyası aynı yukarıdaki tarif. İçinde farklı olarak çilek var ve üzeri muz ve çikolata sosuyla süslenmiş.

Hiç yorum yok: