18 Şubat 2009 Çarşamba

Muska böreği

Bu tarif arkadaşım Pastacının tarifi. Olduğu gibi veriyorum. Resimlerle yapım aşamasını takip edebilmek için link'e tıklayabilirsiniz. Bu şekilde karışık gelebilir. Arkadaşım resimlerle çok güzel anlatmış. Yapmadan önce muhakkak incelemenizi tavsiye ediyorum. Yalnız tam linki veremediğim için sadece blog'un linkini verdim. Ordan tuzlulara bakacaksınız. O kategori de en altta yer alıyor. Meral yapım aşamasını tek tek çekip göndermediği için yapım aşamasını oradan izeyeceksiniz.

Gerekli malzemeler
3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
yeteri kadar maydanoz
tuz,karabiber
kızartmak için yağ
Hazırlanışı:

Öncelikle yufkalarımızı ilk başta ortadan ikiye, daha sonrada bir daha ortadan ikiye katlıyoruz. 3 yufkayı da tarif ettiğim şekilde katlayıp üstüste koyuyoruz. Üst üste koyduğumuz 3 yufkamızı bıçak ile üçgen şeklini alıcak gibi ortalarından ikiye bölüyoruz. Ortalarından ikiye böldüğümüz yufkaları yaprak yaprak ayırıyoruz. Böylece elimizde 24 adet yaprak yufkamız oluyor. Bu 24 adet yaprak yufkayı muntazam bir şeklide üstüste yerleştiriyoruz. Dikine kesiyoruz. Bu şekilde 4-5 tane dikine kesilmiş yufkalarımız olacak. Son kalan kısmı muska böreği sarmaya uygun olmuyor. Kalanlarla da sigara böreği sarılabiliniyor.

2 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

canım çok güzel olmuş bende deniyorum.ellerine sağlık

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Gece gece nasıl da canım çekti bunu...:)