
Gerekli malzemeler
3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
yeteri kadar maydanoz
tuz,karabiber
kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
Öncelikle yufkalarımızı ilk başta ortadan ikiye, daha sonrada bir daha ortadan ikiye katlıyoruz. 3 yufkayı da tarif ettiğim şekilde katlayıp üstüste koyuyoruz. Üst üste koyduğumuz 3 yufkamızı bıçak ile üçgen şeklini alıcak gibi ortalarından ikiye bölüyoruz. Ortalarından ikiye böldüğümüz yufkaları yaprak yaprak ayırıyoruz. Böylece elimizde 24 adet yaprak yufkamız oluyor. Bu 24 adet yaprak yufkayı muntazam bir şeklide üstüste yerleştiriyoruz. Dikine kesiyoruz. Bu şekilde 4-5 tane dikine kesilmiş yufkalarımız olacak. Son kalan kısmı muska böreği sarmaya uygun olmuyor. Kalanlarla da sigara böreği sarılabiliniyor.

2 yorum:
canım çok güzel olmuş bende deniyorum.ellerine sağlık
Gece gece nasıl da canım çekti bunu...:)
Yorum Gönder