18 Şubat 2009 Çarşamba

Biricik yeğenim Yasin'in doğumgünü

Canım yeğenim yasinin doğumgünü için anneciği kaç gün önceden hazırlanmaya başladı. Bu onun 2. doğumgünü olacaktı ve herşey kusursuz olmalıydı. Daha önce de yazdığım gibi, teknoloji sağolsun bende km. lerce uzaktan da olsa yardım etmeye çalıştım. Saatlerce bilgisayarın başında oturarak canım kardeşime elimden geldiği kadar yardım etmeye çalıştım. Tabiiki işin büyük kısmını kendisi yaptı. En küçük kızkardeşim Rukiye de ona yardımcı oldu. Ailesinin yanında olanlara seslenmek istiyorum. Ailenizin kıymetini bilin. Gerçi bunu sadece onlardan uzak kalınca anlıyorsunuz ama siz yinede bilin!!!!!!!!! Onlarla aynı ülkede olmak bile büyük bir nimet. Keşke yanımda olmasalardı ama yinede aynı ülkede olsaydık. Aileme olan özlemim her geçen gün daha da çoğalıyor. Yaşla alakası olması lazım herhalde, yaşlandıkça insanlar duygusallaşır ya. Yaşlanıyormuyum ne!!! Kaçınılmaz son beni de buldu herhalde.:)

Şimdi böyle yazınca bir yandan da vicdan azabı duydum. Eşimin ailesine de haksızlık etmek istemiyorum tabii. Onlar herzaman benim yanımda oldular ve ailemin yokluğunu hissettirmemeye çalıştılar. Bunun için onlara tşk ediyorum. Onlar olmasaydı benim için burada hayat çekilmez olurdu, bu kesin. Neyse ben gerçekten fazla duygusallaştım bugün. Hemde sabah sabah.

Kısaca şunu demek istiyorum: Canım Yasinim. Geç geldin ama iyi geldin. İyiki doğdun, iyiki varsın. Sensiz bir hayat düşünemiyorum. Rabbim senin yüzünden gülücükleri hiçbir zaman eksik etmesin bitanem.

Diyorum ve hemen tariflere geçiyorum:

Sanırım tüm herşeyi planlama aşaması işin en yorucu kısmı oluyor. "Acaba ne yapsam?" sorusu beynimizi sulandırıyor adeta. İşte o noktada blogcular devreye giriyor. Bu menüleri yayınlayarak insanlara yardımcı oluyoruz ve seçim yapmalarını kolaylaştırıyoruz. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Umarım beğenirsiniz.

Masamızdan başlayalım.

Bu da yaşpasta masası, evet haklısınız biraz abartılı oldu ama ilk çocuk olunca herhalde böyle oluyor:) Bu arada misafirlerinde çok olduğunu söylemek durumundayım. Hemen hemen hiçbirşey kalmamış geriye. Eh bize de afiyet olsun demek düşer....
Şimdi de tek tek tariflere geçelim. Tarifleri ayrı ayrı yazdığım için burada sadece linkleri verdim.
Pastalardan başlamak istiyorum.

Yasinin özel doğumgünü pastası. Her nekadar yasin daha çok tren pastası ile ilgilendiysede bu pastanın da ondan geri kalır tarafı yoktu doğrusu. Ben de sizler gibi ancak karnımı bakarak doyurabildim maalesef.
Tarif için tıkılayın
Pandispanyanın tarifi:
İçi çilekli üzeri çikolatalı, muzlu ve krem şantili yaşpasta
Pandispanyanın tarifi için tıklayın. Süslemeyi de bu şekilde yaptık. Arzuya göre değişebilir tabiiki.

Bildiğiniz gibi bu da Yasinimin tren pastası. Tarifine burdan ulaşabilirsiniz.
Meralin çikolatalı trufları
Trufların tarifi için tıklayın

Annemin nefis sadrazam lokumları. Üzerine çikolata sosu gezdirilmiş.
Anneme ulaşamadığım için elimdeki tarifi vermek istiyorum. Bu sevigli akadaşım sefertasından aldığım tarif. O da sevgili arkadaşım ikizlerinannesinden almış. Daha önce ondan almıştım ve denemiştim. Çok güzel olmuştu. Annemin tarifi daha farklı ise onu da alıp ilerideki günlerde yayınlayacağım.
Sadrazam lokumunun tarifi için burayı tıklayın
Geçelim yemeklere:
Bu da benim anneciğimin maharetli ellerinden nefis yaprak sarması
Sarmanın tarifi için burayı tıklayın
Aynı ellerden çıkmış mis gibi mercimekli köfte.Daha önce tarifini verdiğim için tekrar vermeye gerek duymuyorum.
Mercimekli köftenin tarifi için burayı tıklayın.
Bunlar da yine annemin poğaçaları.
Şimdilik kendi tarifimin linkini veriyorum. Annemin tarifini alınca onu da yayınlayacağım.
Meral'in muska böreği
Muska böreğinin tarifi için tıklayın
Rus salatası
Rus salatasının tarifi için tıklayın
Meral benim biscotti tarifimi uygulamış. Aynı benim gibi ikisefer fırınlamamış. Onlar da bu şekilde çok beğendiler. Özellikle annem bir kahve hastası olduğu için bunaları kahve ile birlikte çok beğenmiş. Afiyet olsun anneciğim.

3 yorum:

mehbup dedi ki...

Trenli pasta,çok güzel,tam benim oğluma göre.. elinize sağlık..

Sevil Altunel dedi ki...

CANIM HARİKA BİR MASA VE SÜPER LEZZETLER..EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..

Hayatımız okul dedi ki...

selamlar kardeş nasılsınız.sağlık sıhhat mutluluk iyi hafta sonları hafta saonunuz güzel geçsin .