4 Şubat 2009 Çarşamba

Düğme kurabiye


Malzemeler :


-150 gr margarin veya tereyağı /150 gr margarine of echte boter

-1 sb pudraşekeri /1 beker poedersuiker

-1 Çay kaşığı karbonat /1 theelepel bakpoeder

-1 paket vanilya /1 vanille suiker

-1 Yumurta /1 ei

-1,5 -2 su bardağı un /1.5-2 bekers meel

-istediğiniz renkte gıda boyası /eetbare kleurenpoeder

-üzeri için 1 yumurta akı, toz şeker /1 eiwit en suiker voor erop


Hazırlanışı:


Oda ısısındaki margarin veya tereyağını pudra şekeri ile karıştırıyoruz diğer malzemeleri de ilave edip kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 4-5 bezeye ayırıyoruz ve her bir bezemizi istediğimiz gıda boyası ile renklendiriyoruz. Hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlıyoruz Oluşan yuvarlaklara kola kapağı veya o büyüklükte bir kalıp ile üzerlerine hafifçe bastırıyoruz. Hamurun kesilmemesine dikkat edin. Sadece yuvarlağın ortasına bir halka çizgisi koymamız lazım. Daha sonra bir pipet veya başka sivri uçlu bir aletle hamurun üst bölümüne deliklerimizi oluşturuyoruz ve üzerlerine çok az yumurta akı sürüp toz şeker serpiyoruz.170 derecede pişirip fırından alıyoruz.
Afiyet olsun.

Bereidingswijze:


Meng alle benodigdheden doorelkaar behalve het meel en de kleurstoffen. Als alles een gladde mengsel heeft gevormd kun je de meel erbij doen.
Deel het deeg in 3 of 4 delen en doe in elk deel een andere kleur erbij. İk heb geel, rood, groen en roze gebruikt.
Pak stukjes deeg, ten grootte van een noot, en maak er een mooie ronde vorm van. Maak er daarna met de dop van een cola fles een rondje op. Alleen zodat er een streepje op komt. Maak daarna met een pipet de binnenste rondjes. Zodat het op een knoop lijkt. Haal de pipet helemaal door het deeg heen anders gaan tijdens het bakken de rondjes weer dicht.

1 yorum:

Ay BU KIZ dedi ki...

bu nedirr bu nedirrr bu nedirrrr böylee... bu şirin kurabiyelerin görünüşü beni benden aldı götürdüü.. ağzımı şaırdatırken buldum kendimi... bende denemek istedim bi an.. çok hoşş.. yaparken kulaklarını çınlatıcam :D:D