15 Şubat 2009 Pazar

P.D.Ç.S etkinliği 36

Sevgili arkadaşım mutfaktelaşı beni 36. p.d.ç.s. etkinliğine davet etti. Ona burdan çok tşk ediyorum. Bu benim katıldığım ilk etkinlik olduğundan benim için çok önemli. Acaba nezaman davet edileceğim diye düşünüp duruyordum kendi kendime :).

Elimde, dün akşam yaptığımız, canım, biricik yeğenim YASİN'in doğumgünü pastasının tarifi var. Bu tarifi bu etkinlik için kullanmak istiyorum. Umarım etkinliğe uygun bir tarif olur. Hem çok kolay hemde eminim ki çok lezzelti. Çok kısa bir süre içerisinde hazırlanabilecek bir pasta.

Dün akşam geç saatlere kadar Hollanda'da oturan kız kardeşimle beraber Yasinimin doğumgünü için hazırlandık. " Nasıl yani, sen Türkiye'de o Hollanda'da" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Valla teknoloji sağolsun diyelim. Şu msn denen şeyi kesinlikle benim için icat etmişler diye düşünüyorum. O olmasa ne yapardım bilmiyorum. Mesafeleri okadar kısaltıyor ki. Olay şu: kızkardeşimle dün akşam msn'leri açtık. Ben ona burdan (Samsun'dan) neler yapması gerektiği konusunda, naçizane, birazcık yardımcı oldum. O da kendi maarifetini konuşturdu tabii. Maaşallah canım, güzel şeyler çıkarttı ortaya. Tabii en küçük kızkardeşimi de unutmamak lazım. O da çok destek oldu.

Doğum günü ile ilgili diğer tarifleri daha sonra yayınlayacağım, fakat bu tarif arkadaşım mutfaktelaşı için geliyor....Malzemeler:

Keki için:
  • 3 pk hazır kakao'lu baton kek

İçi için:

  • 1 pk kremşanti

  • 1 sb soğuk süt

Üzeri için:

  • 1 pk sıvı krema

  • 85 gr bitter çikolata

Süslemeler için:

  • bonibon

  • küçük yuvarlak bisküviler(herhangi bir marka olabilir)

  • 1 tane rulo kat

  • gofret

Hazırlanışı:

Krem şantiyi 1 sb soğuk süt ile iyice çırpalım.

Hazır keklerin 2 tanesini ortadan ikiye kesip ortalarına hazırladığımız kremşanti'den sürelim. Kekleri arka arkaya servis tabağına yerleştirelim.

Çikolatalı ganajı hazırlayalım. Kremayı ocakta ısıtalım fakat kaynatmayalım. Kaynamadan ocaktan aldığımız kremaya çikolatayı parçalayıp ilave edelim ve iyice çırpalım. Hazırladığımız ganajı keklerin üzerine sürelim. 3. kek'den küçük bir dikdörtgen kesip trenimizin üzerine yerleştirelim. Böyelece kabini oluşturmuş oluyoruz. Arzuya göre 1'den fazla kabin yapabilirsiniz.

Kabinin üzerini de çikolatalı ganaj ile kapladıktan sonra trenin yantaraflarına yuvarlak bisküvileri ve gofretleri yerleştirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi. Trenin tekerleklerini oluşturmuş oluyoruz böylece.

Tam önüne bir tane rulo kat, üzerini de bonibonlarla süsleyelim.

Biz doğumgünü pastası olarak tasarladığımız için üzerine teletubi ve balon süslemeleriyle süsledik. Başka bir süslemeniz varsa onları da kullanabilirsiniz.

Görüntüsü çok güzel oldu, eminim tadı da öyledir.

Afiyet olsun.


6 yorum:

mutfaktelaşı dedi ki...

tarifin yayında canım ellerine sağlık.başka tariflerde gönderebilirsin, yeni tariflerini bekliyorum, sevgiler.

sihirlirloklava dedi ki...

çok yaraıcı olmuş canım elinize,yüreğinize sağlık...Yasin e de mutlu yıllar...

Sevil Altunel dedi ki...

canım yeğeninin pastası çok şirin tam çocuklara göre olmuş.ellerine sağlık..şeker hamurunu sormuşsun bende evden yapıyorum.ama sadece süslemeye kullanıyorum.yani tümünü kaplamıyorum.çünki tadı benim damak zevkime uymadı.ama çocuklar çok sevdi.sadece süs olarak çocuklara yapıyorum.çok emek istiyor ve kıvamıda çok sık değişiyor.bunun için şeker hamuru tarifini yayınlamadım.ama eğer çok istersen yani tadı önemli değil sadece çocuklar yiyecek, yada süs için dersen tarifimi sırf senin için yayınlayabilirim .sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

canım benim yeğenine allah uzun ömürler versin pastasıda çok şirin olmuş bayıldım inanki....

lezzetmutfağı....

Sevil Altunel dedi ki...

canım arkadaşım senin için şeker hamuru tarifimi yayınladım.sevgiler..

emine dedi ki...

yeğeninin doğum günü kutlu olsun pastada çok değişik çok güzel olmuş ellerine sağlık