Bu arada beni duyan samsunlu blogcular varsa, lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Artık bende şeker hamuruna geçmek istiyorum. Malzemelerini bulsam kendim yapmayı denemek istiyorum ama onları da bulamadım.
Neyse, ben tarife geçiyorum:
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı t.şeker
- 1 pk bitter çikolata
- 2 yk sıvıyağ
- 3 yk kaynar su
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yk kakao
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayıralım. Kesinlikle birbirine karışmamasına dikkat edelim. Beyazları bir fiske tuz ile çırpalım,kar haline getirelim. Sarıları da t.şek. ile çırpalım. 2 yk sıcak su ilave edelim ve şekerin iyice erimesini sağlayalım. Sonra sıvıyağı ve erittiğimiz çikolatayı yumurtaya ilave edelim. Çırpmaya devam edelim.
Bu arada un,nişasta,kabartma tozu ve kakao'yu birkaç kez eleyelim. Ben 3 sefer tekrar tekrar eliyorum.
Yumurtaları birbirine karıştıralım ve en son un karışımını da ilave edelim. Artık çok fazla çırpayalım. Ben bu aşamayı mikserin en düşük ayarında çırpıyorum. Fakat güvenemeyen bu aşamayı tahta kaşıkla da çırpabilir.
En son yarım şişe sodayı ilave ediyorum. Bu meyveli bir soda da olabilir. Ozaman çok güzel o meyvenin aromasını da veriyor. Çok az, sodayı yedirmek için, daha çırpıp kelepçeli kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, ağzını açmadan, yaklaşık 50 dk pişirelim. Herzamanki gibi pandispanyayı en az 1 gün önceden pişirip, kullanacağınız zamana kadar streç folyoya sarıp kuru ve serin bir yerde bekletmekte fayda var.Krema için: dr.oetker'in ahududulu ve çilekli kremasını kullandım. Biraz pratik olsun dedim.
Üzeri için de 1 pk kremşanti ve biraz çilek kullandım. Şimdi çilek zamanı değil ama görüntüsü için yinede kullandım. Aslında herşeyin mevsiminde kullanılması taraftarıyım fakat bazen istisnalar olabilir tabii......
Tüm katları döşedikten sonra kalan kremayı üzerine sıvayalım. Ve hazırladığımız krem şanti ile kenar süslemesini yapalım.
Pastanın üstünü çilek veya başka bir meyve ile kaplayın. Çileklerin üzerine de jöle dökelim.
2 yorum:
pansispanyayı çok beğendim
malzemelerde soda yok ama yapım şamasında soda kullanmışsın sanırım
canım bana tam yazarsan denemek istiyorum
sevgiler
Bu pandispanya gerçekten çok güzel kabarıyor. Yalnız ıslatılmak istenen bir pandispanya. Diğer yoğurtlu pandispanyalarım ıslatılmak istemiyor. Bu tarifte yarım şişe soda var. Malzemelerde yazmayı unutmuşum. İyi ki hatırlattın. Hemen düzelteyim. Beğendiğine çok sevindim bu arada.
Yorum Gönder