10 Şubat 2009 Salı

Un kurabiyesi/Zandkoekjes

Dün akşam kızım kurabiye istedi. Bende sabah yapayım da okula da götürürsün dedim ve sabah uyanır uyanmaz kurabiye yapmaya koyuldum. Mis gibi bir un kurabiyesi. Pişer pişmez fırından harika kokular geldi. Tereyağ lezzette bu kadar mı etkili olur. Söylemesi ayıp olmasın ama benim un kurabiyem de çok güzel olur yani. Hele de tereyağlı olunca. Ağızda dağılıyor.
Lafı uzatmadan hemen tarifine geçiyorum.

Malzemeler:
  • 1 çb pudra şekeri/ halve beker poedersuiker
  • 1 pk vanilya/1 pakje vanillesuiker
  • 1 pk kabartma tozu/1 pakje bakpoeder
  • 250 gr tereyağ/250 gr echte boter
  • aldığı kadar un (yaklaşık 15 yk)/ ongeveer 15 eetlepels gezeefde bakmeel

Hazırlanışı:

Tereyağını oda ısısına gelene kadar bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri tereyağına ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra unu da kaşık kaşık ilave edelim. Önce 5 yk ilave edip karıştıralım. Sonra tekrar 5 yk ilave edip tekrar karıştıralım. Bu şekilde kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar devam edelim. Yaklaşık 15 yk alıyor, fakat herkezin yemek kaşığı farklı olduğundan değişebilir.

Küçük küçük yuvarlayıp tepsiye dizelim ve 150 derecede altları hafif kızarana kadar pişirelim. Üzeri beyaz kalsın çok kızarmasın. Buyüzden ben aslına 100-150 arası pişiriyorum.

Afiyet olsun....

Lekkere zandkoekjes:

Doe alles behalve de bakmeel in een kom en meng het goed door elkaar. Doe daarna langzaam de bakmeel erdoor en kneed het fijn totdat er een soepele deeg ontstaat.

Pak kleine stukjes van de deeg en rol het op tussen de handpalmen. Verwarm de oven voor tussen de 100-150 graden C. Bak de zandkoekjes ongeveer 15 min gaar. Let erop dat de bovenkant niet bruin wordt.

3 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

CANIM kurabiyeler çok güzel görünüyor...o tepsiyi alıp bir de yanına çay demleyesim geldi.eline sağlık canım arkadaşım...

Sevil Altunel dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM MAŞALLAH DİYELİM SABAH SABAH...bende çocuklar için yok yoktur ama inan sabah bunu hemen yapamam açılmadan:))ellerin dert görmesin bembeyaz tam adı gibi olmuş..sevgilerimle..

sihirlirloklava dedi ki...

Canım bir sayfama uğra..