16 Ocak 2009 Cuma

Doğumgünü pastası

Yapım aşamaları için slayt gösterisini başlatın.
Kijk naar de slideshow voor de foto's van de bereiding.


http://www.flickr.com/photos/30227706@N02/sets/72157612565271317/show/with/3200173272/


♥ Bugün, yarına dünle beslenerek yol alır. 2009 yılı hepiniz için güzel yüreğinizle birlikte mutluluk getirmesi dileğiyle..... Yeni yılınız kutlu olsun.

Tam da yeni yıl akşamı çocukların teakwon-do hocasının doğumgünü vardı. Bizde kendi çapımızda küçük bir sürpriz parti hazırlayalım dedik. Çocuklarla beraber hocayı şaşırtmayı başardık diyebilirim. Hepimiz ufak tefek hazırlıklar yapıp salona getirdik ve küçük kutlamamızı orada yaptık. Benden de doğumgünü pastasını yapmamı istediler. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Yiyenler çok beğendi. Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:
- 1 adet pandispanya
Ara krema için:
- 1 sb muzlu süt
- 1 pk kremşant
-2 adet muzÜst kreması için:
-2 sb süt-2 pk kremşantiÜst süslemesi için:
-1 pk vişneli jöle- çikolatalı süslemeler
-yanları için toz fındık

Hazırlanışı:
Pandispanya için ben bu sefer pastacı dan aldığım bir tarifi denedim. Nefis çikolatalı bir pandispanya. Çok beğendim doğrusu. http://www.pastacı.blogcu.com/ dan bu pandispanyanın tarifini alabilirsiniz. Pandispanyamızı bir gün önceden hazırlayalım ve streç folyo ile tamamen kaplayıp kuru ve serin bir yerde bekletelim. Ben aynı anda iki tane yaptım. Biri hocanın doğumgünü için diğeri de yılbaşı akşamı için.

Arzuya göre bir pandispanya kullanabilirsiniz. Ben daha önce de barbili pastada pandispanya tarifi vermiştim. İsterseniz onu da kullanabilirsiniz.

Pasta kreması olarak ben genelde kremşantiyi çok seviyorum. Her iki şantileri de hazırlayıp dolaba koyalım. Üzerlerine folyo çekersek dolab'taki diğer kokular içine sinmez.Ben buzdolabına ağzı açık birşey koymayı sevmiyorum ama yinede buna rağmen dolab kokusu sinebiliyor.

Pasta tabanımızı 3'e bölelim. Böylece daha yüksek bir pasta elde edebiliriz. Pastanın daha güzel görünmesini sağlıyor. Alt tabanına ara kremamızın bir kısmını sürelim ve üzerine de ince dilimlediğimiz muzların bir kısmını dizelim. Kremayı kenara fazla yaklaştırmayın yoksa diğer katları koyunca taşabilir.

2. katı bunun üzerine koyalım ve aynı işlemi tekrarlayalım.

Şimdi öncelikle kenarları tamamlayıp sonra üst kısmına geçeceğiz. Pastanın kenarlarına da kalan kremayı sıvayalım. Boşlukları dolduralım.

Sonra yağlı kağıttan pastamızın boyuna göre bir parça kesip üzerine yapıştırıcı olarak kullanabileceğimiz herhangi bir şey sürelim. Ben ayva reçelinin suyundan kullandım. Bunun üzerine de fındık kırıntılarını serpiştirelim. Sonra yağlı kağıdı dikkatlice pastamızın kenarına yapıştıralım ve elimizle iyice bastıralım. Yavaşça yağlı kağıdı çekersek fındıkların pastaya yapıştığını görebiliriz.

Şimdi artık pastamızın üst süslemesine geçebiliriz. Kremamızı sıkma torbamıza koyalım ve pastanın kenarlarına istediğiniz şekilde bir sıra krema sıkalım.

Sonra pastanın üstünü de krema ile kaplayalım ve hataları kapatmak için bir sıra daha krema sıkalım.

Şimdi şantinin kenarından başlayarak çikolata süslemelerini yerleştirelim ve önceden hazırladığımız vişneli jöleyi krema sıkma torbamıza alıp ortadan başlayarak spiral şeklinde çizelim.

Afiyet olsun.



Benodigdheden:

Taartbodem:
-4 eieren
-1 beker bakmeel
-1 beker basterdsuiker
-100 gr melkchocolade. 100 gr puur chocolade
-2 eetlepels kakaopoeder
-1 pakje bakpoeder
-1 pakje vanillesuiker
-1 beker turkse yoğurt
- 1/2 beker zonnebloemolie

Decoratie binnenkant:

slagroom en bananen

Decoratie bovenkant:

slagroom
vlaaivulling
chocoladeversiering

of naar smaak iets anders

Voor de zijkanten:
gemalen noten voor aan de zijkant


Bereidingswijze:

Deel de taartbodem voorzichtig in 3 delenZet de onderste deel op een serveerblad. Doe er een beetje van de slagroom en de bananen op.Smeer de slagroom niet helemaal tot aan de kant.

Zet de tweede deel erop en herhaal hetzelfde.
Werk eerst de zijkant af en ga daarna over na de bovenkant. Zorg dat de slagroom goed in alle gleufjes komt. Smeer de zijkant goed in. Bewerk ook de bovenkant alvast een paar cm naar binnen toe. Niet helemaal dicht smeren.

Meet de hoogte van de taart af en knip bakpapier naar maat. Smeer het in met iets dat als plak kan dienen. İk heb jam gebruikt. Doe de gemalen noten erop plakken en houd het voorzictig tegen de zijwant van de taart aan. Zorg dat het er goed aan plakt. Haal daarna voorzichtig de bakpapier eraf. De noten zijn nu geplakt aan de zijkant van de taart. Als er nog openingen zijn kun je met je hand nog wat noten plakken.

Versier nu de zijkant met 1 rijtje slagroom.
Smeer nu de bovenkant helemaal dicht met slagroom. Ga aan de kant nog 1 rijtje over met slagroom zodat de fouten niet meer te zien zijn.

Versier nu de taat met chocolade versieringen en vlaaivulling. Of naar smaak met iets anders.

Smakelijk eten....

Hiç yorum yok: